Vandring langs den gamle pilegrimsveien mellom Haukeli og Røldal

Haukeliseter 26.-27. august 2017

 

Til deg som har mistet noen i selvmord, og til deg som er venn og vil invitere med en etterlatt. 

Kommer du alene til Haukeliseter vil du straks møte mennesker som ønsker å bli kjent med akkurat deg. Våre turvenner fra Agder er klare for å guide deg gjennom et fantastisk døgn i fjellet. Eller kanskje du ønsker å ta med deg en venn eller et familiemedlem du kan dele naturopplevelsen med? Det er fint å gå sammen med en som har hjulpet deg i din vandring i sorgens landskap. Fjellet er det vilt og vakkert, du kan gå i stillhet eller snakke med andre på turen. Fjellturen vil åpen for gode samtaler om livet generelt, og om hvordan det er å være etterlatt etter selvmord.

Ta sjansen, spør om noen det passer å reise den 26.-27. august. Turen vil gjøre godt, fellesskapet kjennes trygt å nært, og dere får opplevelser og møter med flere som har opplevd noe av det samme som dere. LEVE er et sted der humor og latter er like naturlig som gråt og sorg. Praten går lett når vi er på tur, når vi koser oss med maten og når vi kryper ned i soveposen for å legge oss.

Turen er åpen for alle i hele Norge. Med overnatting i lavvo er prisen kun 300 kroner. I tillegg må du ha med din egen frokost og niste og kald drikke til 3 måltider.

 

PROGRAM

FREDAG

Overnatting i lavvo for de som ønsker det.

LØRDAG

Kl. 12.30 Frammøte på Haukeliseter. Kaffi før noen kilometer med transport til Ulevå der vandringen starter. Vi følger den gamle pilegrimsveien over Dyrskard til Midtleger (14 km). Derfra får vi biltransport til der vi skal sove i laavo. Vi har en liten samling på kvelden der vi deler erfaringer fra dagen. Vi har også felles middag.

SØNDAG

Kl. 09.00 reiser vi med bil fra Haukeliseter til Svandalsflona. Vandring frå Svandalsflona til Røldal ca. 13 km. Ved ankomst til kirken i Røldal er det tilbud om en samling inne i kirken for de som ønskjer det. Her vil vi få høre om kirken i Røldal som mål for pilegrimsvandring gjennom tidene, og det er en enkel bønn som de som ønsker kan delta i som avslutning på samværet.Pilgrimsvandringen avsluttes ca. kl. 16.00 på Skyss-stasjonen i Røldal, med middag og ei kort samling.
Utstyr på turen:Turen går i høyfjellsterreng delvis utenfor vei. Ha med:- Dagstursekk, – Gode sko og klær (Må være vindtett). – Sovepose og liggeunderlag- Niste til 3 måltider, kald drikke og termos.
Å komme til Haukeliseter: Gode bussforbindelsar frå Stavanger, Bergen, Oslo og Kristiansand. Det er selvfølgelig også mulig å kjøre egen bil.

 

OM TUREN:

Vi går i høyfjellsterreng delvis utenfor vei. Ha med god dagstursekk, gode sko og klær. – Det er gode fiskevann ved Haukeliseter, og fiskekort kan kjøpes på Haukeliseter fjellstue.- Det er gode bussforbindelser til Haukeliseter fra Stavanger, Bergen, Oslo og Kristiansand.

HVA MÅ DU HA MED DEG?

Turen går i høyfjellsterreng delvis utenfor vei. Ha med:

  • Dagstursekk
  • Gode sko og klær (Må være vindtett).
  • Sovepose og liggeunderlag
  • Niste til 3 måltider, kald drikke og termos.

 

HVORDAN KOMMER JEG MEG DIT?

  • Søk etter Haukeliekspressen i google.
  • Det er gode bussforbindelsar frå Stavanger, Bergen, Oslo og Kristiansand. Det er selvfølgelig også mulig å kjøre egen bil

 

OM SELVE VANDRINGEN:

Vi går i høyfjellsterreng delvis utenfor vei. Ha med god dagstursekk, gode sko og klær.
Det er gode fiskevann ved Haukeliseter, og fiskekort kan kjøpes på Haukeliseter fjellstue.
Det er gode bussforbindelser til Haukeliseter fra Stavanger, Bergen, Oslo og Kristiansand.

PÅMELDING:

https://leveleve.wufoo.eu/forms/rwfqm5o1871npn/

 

HAR DU SPØRSMÅL?

Ta kontakt med: Øyvind Dåsvatn, RVTS Sør: [email protected]. Telefon: 977 11 651.

 

 

Tilbake