LEVE - Landsforeningen for etterlatte ved selvmord inviterer til spesialevisning av filmen BLINDSONE i Oslo (i samarbeid med Mental Helse) og i Trondheim (i samarbeid med RVTS Midt). BLINDSONE er regissert av skuespiller Tuva Novotny. Leder i LEVE Oslo, Monica Smith, har bidratt ved lesing av manus.

BLINDSONE handler om en vanlig ung jente som gjennomfører en selvmordhandling, og om foreldrenes sjokk, sorg og fortvilelse. Det spesielle med BLINDSONE er at den er filmet i ett eneste opptak, uten klipp. Forsterket av formidable skuespillerprestasjoner, bidrar dette til en rystende og virkelighetsnær film. BLINDSONE kan oppleves spesielt sterk for mennesker som er berørt av selvmord. LEVE ønsker derfor å vise filmen både for sine medlemmer og andre som ønsker å se filmen innenfor gode, ivaretakende rammer, med muligheter for samtale i etterkant.

 

Visning i Oslo

Gimle kino, 5. september. Pris kr. 70,-.
NB: Innslipp starter kl. 16.45. LEVE ønsker velkommen kl. 17, og visning starter kl. 17.05.

Etter filmen har vi først en panelsamtale med regissør Tuva Novotny, selvmordsetterlatt og leder i LEVE Oslo, Monica Smith, og daglig leder av hjelpetelefonen i Mental Helse, Aslaug Timland Dale. Deretter åpnes det for enkeltsamtaler med paneldeltakere, frivillige og likemenn i LEVE, om man har behov. Arrangementet i salen avsluttes 19:45.
Billetter kan bestilles her

 

Visning i Trondheim

Trondheim kino, sal Prinsen 2, 5. september. Pris kr. 80,-.
NB: Det er innslipp fra kl. 17.45, med velkommen av LEVE kl. 17.50 og visning fra kl. 17.55. Det er derfor viktig at publikum er der i tide til innslipp.

Etter filmen har LEVE fått mulighet til å sette av 30 minutter til samtaler med likemenn fra LEVE Sør-Trøndelag og representanter fra RVTS Midt, samt fra Kirkens SOS og VIVAT – om behov blant publikum. Link direkte til billettbestilling kommer om kort tid, når kinoen har lagt det ut i sitt program.
Billetter kan bestilles her.

 

P3s Filmpoliti skriver bl.a. følgende om filmen:
«Blindsone er et intenst drama om et barns psykiske lidelse og foreldrenes sjokk, sorg og fortvilelse når noe totalt uventet skjer. Hvert sekund teller i denne imponerende filmen, som man ikke slipper uberørt fra. Blindsone er ikke enkel å se, men dette SKAL gjøre vondt.» Les hele anmeldelsen her.

 

Tilbake