Møt Tove Irene Langsveen, Tiril Broch Aakre og Sigrid H. K. Haug til en samtale ledet av forfatter og redaktør Bjørn Olav Jahr. 

Natt til torsdag 9. februar 2017 rammes Tove Irene Langsveen av sitt livs mareritt: Sønnen Sivert tar sitt eget liv på studenthybelen i Trondheim. Sivert blir bare 20 år gammel. I en grønn stoffkledd notatbok skriver han: «Mor og far. Det er ikke lett å oppgi ALT man har: JEG ELSKER DERE.»

Men Sivert har skrevet langt mer. Hans drøm var å bli forfatter, og på pc-en finner Tove et ferdig skrevet manus. Det handler om ensomhet, om å komme ut av skapet og om en som heter Tomas. Tove bestemmer seg for å utgi Siverts tekster. Og for å skrive sine egne.

I høst kom boka Hvor er lyset om vinteren? Da Sivert valgte å avslutte livet.
Morgenbladets Bernhard Ellefsen har anmeldt boken. Han skriver: En bok vi mener er svært viktig, og som vil kunne være til stor trøst, hjelp og ettertanke for svært mange.

Forfatter Tiril Broch Aakre har nylig kommet med boka Mødre og døtre, som forøvrig fikk terningkast seks av Dagbladets anmelder. Les omtalen her.

Dette er en historie om sorg.
Og om kronglete kjærlighet.
Og om psykisk helse.
Og om det mørkeste mørke, og det lyseste lys.
Og om å være pårørende.
Og om et av de 593 selvmordene i Norge i 2017.
Og om å være mødre og døtre.
Men det er også en historie om latter.

Sigrid Helene Kjørven Haug arbeider som forsker i Sykehuset Innlandet og førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet. Hun har arbeidet som psykiatrisk sykepleier i psykisk helsevern, både i det offentlige og det private i nesten 30 år. I 2015 avsluttet hun en doktorgrad i Sykehuset Innlandet om eksistensielle tema hos eldre med kreft. For tiden er jeg med i et forskningsprosjekt om eksistensielle temaer ved selvmordsfare.

Samtalen starter kl. 18.00 og varer en times tid. 
Inngang: 100 kr
Billetter kjøpes via GD Billett eller i døra. Med GD Billett er du sikret sitteplass, og unngår kø.

Studenter, skoleelever og frivillige ved Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer kommer gratis inn.

Gravdahl bokhandel selger bøker, og forfatterne signerer gjerne.
Leseriet kafé holder åpent i forkant av arrangementet.

Arrangører: Gyldendal Norsk Forlag, LEVE Oppland og Litteraturhus Lillehammer
Se arrangementet på Facebook og hjemmesidene til Litteraturhuset i Lillehammer

Tilbake