Hvordan er det egentlig å være ungdom i sorg? Hva er normalt å føle på? Hva kan skolen hjelpe med meg? Hva bør jeg gjøre som venn når noen er i sorg? Er det vanlig å være sint når noen har tatt selvmord? Føler noen det samme som meg?

Nettsiden Ungdom og sorg er et samarbeidsprosjekt mellom Landsforeningen uventet barnedød (LUB) og LEVE, hvorav Unge LEVE har bidratt med en sterk personlig historie og tekst om det å miste i selvmord.

På nettsiden deler unge sine erfaringer om hvordan det er å miste søsken, foreldre, venner eller andre nære i brå ulykker, etter sykdom, i uventet og plutselig død, og ved selvmord. De forteller om hvordan de opplevde sorgen og hva slags støtte de har hatt nytte av, men også hva de har savnet. Fokuset er på ungdommene selv, gjennom sterke, personlige historier, men og informasjon for og av fagpersoner som møter ungdom i sitt arbeid. Det er ressurser for pårørende og venner; hva kan man gjøre som forelder eller venn når noen som står deg nær er i sorg?

Målet er å bidra til normalisering av sorg. Som ungdom står man i en tid hvor man skal finne seg selv, håndtere skole og man vil ha det gøy med venner. Vi ønsker å bidra til større forståelse av sorg for ungdom som selv sørger og de som står rundt.

Nettsiden er støttet av Stiftelsen Dam.

Denne videoen gir et innblikk i hva nettsiden handler om.


 

 

Tilbake