LEVE Sør-Trøndelag inviterte medlemmer og andre interesserte til lystenning og minikonsert i Vår Frues Kirke 22.november. Denne høstkvelden møttes rundt 60 mennesker for å tenne lys for dem vi savner og for å minnes de 40 som tok sitt eget liv i Trøndelag i fjor.

Arrangementet ble planlagt og gjennomført av aktive likepersoner i fylkeslaget, som også stilte opp med servering av kaker og kaffe etter konserten.

Det var en sterk og rørende start på samlingen ved at en av initiativtakerne og LEVE ambassadør Øystein Kvam innledet med informasjon om LEVE´s arbeid og satte ord på selvmordsproblematikken og hvordan dette påvirker oss alle. Likepersoner med røde roser i hendene gikk på rad og rekke oppover kirkegulvet og la ned 40 roser til minne om dem Trøndelag mistet i selvmord i fjor.

Til vårt arrangement var vi så heldige å få med en av Norges fremste tekstforfatter og låtskriver, Axel Frønes.

Axel er en beskjeden mann fra Åfjord i Trøndelag som bruker en stor del av tiden på å fundere over hverdagen, og gjøre tankene om til tekst. Man kan si at han lever med hjertet utenpå. Han kaller seg selv en hverdagspoet. I tillegg til å skrive sanger er Axel også forfatter. Under årene med korona begynte han å legge ut egne små dikt på Instagram, og kontoen hans har vokst til å bli en av Norges største innen poesi. Diktene har blitt til to bøker, som begge lå på bestselgerlistene i 2020 og 2021.

Axel engasjerer seg i psykiske helse og vil bruke sin stemme for noe han brenner for. Han har vært åpen om sin egen psykiske helse og var nær ved å bli en i selvmordsstatistikken.

Publikum fikk denne kvelden i Vår Frues kirke høre Axel fremføre flere av sine sanger, med tekster som berørte og som skapte en fin ramme rundt arrangementet. LEVE Sør-Trøndelag takker alle som bidro og de som møtte opp for å delta denne novemberkvelden i Trondheim.

Tilbake