15-17mars2024

Tid: 17:00

Sted: Park Inn by Radisson Oslo Airport Hotel West, Museumsvegen, Gardermoen, Norge+ Se kart

Kursene er for frivillige etterlatte som kan tenke seg å gjøre en innsats i LEVE som likeperson. Kanskje det er noe for deg?

Kurset går over to helger, og dekkes i sin helhet av LEVE.

Kursdel 1: Fredag 15. – 17. mars 2024 på Gardemoen
Kursdel 2: Fredag 24. – 26. mai 2024 på Gardermoen
Klokkeslett: Fra kl. 17.00 fredag til kl 16.00 søndag begge helgene

NB: Man må delta på begge kurshelgene for å få kurset godkjent. Kurshelgene inneholder både forelesninger og praktisk trening. Program kommer.

Nederst på denne siden ligger det lenke til påmelding.  Før du går dit, er det viktig at du leser igjennom informasjonen under.

Hvem kan være likeperson i LEVE?
En likeperson i LEVE har selv opplevd å miste noen ved selvmord, og ønsker å hjelpe andre som nylig har opplevd det samme. Det bør ha gått en tid siden eget tap, slik at man er klar for å være en støtte for andre. Du vil derfor ha en samtale med et styremedlem i ditt fylkeslag (se oversikt under) før påmelding til kurset.

Prosessen for påmelding til kurs
Før du melder deg på tar du kontakt med styret i fylkeslaget ditt for en samtale. Dette er for at dere sammen kan vurdere om likepersonsrollen er for deg, om du er klar for å melde deg på et likepersonskurs ol.

Om du ønsker å støtte mennesker som nylig har mistet noen ved selvmord, er det viktig at du har fått tid til bearbeiding av egen sorg. Føler du selv at du fortsatt trenger mye støtte, er det kanskje for tidlig for deg å gå inn som støtteperson for andre. Da kan det være klokt å vente et år. Det kan også være at du eller kursansvarlig i LEVE ser under kurshelgen at akkurat denne støtterollen ikke passer så godt for deg. Slike samtaler tar vi eventuelt sammen ved slutten av kurshelgen, om det er behov.

Praktiske opplysninger
LEVE dekker reise, opphold og kursavgift for kursdeltakerne. Vi har derfor bindende påmelding. Om man avbestiller sin deltakelse, vil man bli fakturert for hotellets avbestillingsgebyr.

Reise: Dere legger selv ut for reisen. Spar på kvitteringer, så får dere refundert pengene etter kurset.  Deltakerne velger rimeligst mulig reisemåte. Ved sykdom ber vi om at dere ber om å få refundert utgiftene hos privat reiseforsikring, om dere om har dette.

Etter påmelding til kurset vil du få tilsendt mer informasjon om hotell og program.

Påmelding
Alle som ønsker å delta melder på seg selv etter anbefaling fra eget fylkeslag. Vi har 25 plasser på kurset. Å fylle ut påmeldingsskjema garanterer ikke plass – du vil få en endelig melding på om du har fått plass på kurset få dager etter påmeldingsfrist. Så vent med å bestill reise til du har fått den endelige bekreftelsen.

Påmelding her

Ta kontakt med Anne Giljebrekke (kursansvarlig) om du har noen spørsmål.
E-post: [email protected]
Telefon: 905 12 486

Velkommen!

Tilbake