10september2018

Tid: 18:00

Sted: Jernbanetorget, Oslo+ Se kart

Vi ønsker alle velkommen til å være med på lysmarkering på Jernbanetorget i Oslo, for å markere Verdensdagen for selvmordsforebygging 10. september. «Ditt lys skinner for mange – ikke slukk det.»

 

Vi tenner 614 lys for de 614 menneskene som tok sitt eget liv i 2016, det siste registrerte antall selvmord i Norge. Lysene skal brenne for alle nære og kjente som har tatt sitt eget liv. Lysene tennes også for å vise støtte og varme til mennesker som går med selvmordstanker.

Lytt til appeller av eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen og generalsekretær i LEVE, Oddrun Bøhlerengen – før vi starter lystenning til vakre toner av fiolin og klaver.

Alt du trenger å gjøre er å møte opp og tenne lysene sammen med oss. Om du ikke har anledning til å møte opp, tenn gjerne et lys der du er og ta et bilde. Bruk #mittlys på Instagram, eller send bildet til [email protected]. Vi vil dele bildene i våre kanaler.

Vi kommer sammen for å tenne håp, og for at samfunnet og politikere skal bli minnet på hvor mange som tar sitt eget liv hvert eneste år i Norge. Antall selvmord øker gradvis fra år til år.

SAMMEN FOR FOREBYGGING AV SELVMORD
Vis at du ser. Vis at du lytter. Vis at du bryr deg.

 

Tilbake