5september2023

Tid: 18:00

Sted: Deichman Bjørvika, Anne-Cath, Vestlys plass, Oslo, Norge+ Se kart

Når vi vet hva som forebygger, hvorfor gjør ikke politikerne det vi vet virker?

PRAKTISK INFO
🎟️ Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett. Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Dørene åpner 15 minutter før. Bestill her: https://deichman.hoopla.no/sales/event/3920694302
OM SAMTALEN
I 2020 la Regjeringen frem Handlingsplan for forebygging av selvmord, som inkluderte en nullvisjon. Så hvorfor går ikke selvmordstallene ned?
I anledning Verdensdagen for selvmordsforebygging 10. september, retter vi blikket mot selvmord som folkehelseproblem. Til oss kommer: Lars Mehlum, professor i suicidologi (UiO), og forfatter og pårørende Tiril Broch Aakre. De vil henholdsvis belyse hva som forebygger, og dele egen pårørendeerfaring. Med det som bakteppe spør vi et knippe lokalpolitikere fra Oslo: hvorfor gjør vi ikke det vi vet forebygger selvmord? Hvorfor bekjemper vi ikke selvmord på lik linje med annet nullvisjonsarbeid?
Kveldens ordstyrer og konferansier er Umar Ashraf, samfunnsdebattant, spaltist og kommunikasjonsrådgiver.
Kvelden byr i tillegg på musikkinnslag ved Torgeir Waldemar, og overrekkelse av Olafprisen.
Om Torgeir Waldemar:
På albumet ‘No Offending Boarders’, synger Torgeir Waldemar om de store tingene, deriblant selvmord. Han er kjent for konsertopplevelser med nerve, som blant annet skyldes tekstene og budskapet som alltid ligger i bunn.
Nasjonalt Senter for Selvmordsforskning og -forebygging ved UiO (Medisinsk fakultet) er en fast samarbeidspartner ved den årlige markeringen av Verdensdagen for selvmordsforebygging. Arrangeres av LEVE – Landsforeningen for etterlatte ved selvmord og Deichman.

Tilbake