28-30oktober2022

Tid: 00:00

Sted: Quality Airport Hotel Gardermoen+ Se kart

LEVE kan endelig ønske velkommen til sorggruppelederkurs. Det blir en innholdsrik kurshelg med både undervisning og praktisk trening. Detaljert program kommer.

Nederst på denne siden ligger det link tilpåmelding. Før du går dit, er det viktig at du leser igjennom informasjonen under.

PRAKTISK INFORMASJON

Hvem kan væresorggruppeleder i LEVE?
En sorggruppeleder i LEVE har selv opplevd å miste noen ved selvmord, og ønsker å hjelpe andre som har opplevd det samme. Man må være medlem i LEVE. Det bør ha gått en tid siden eget tap, slik at man er klar for å være en støtte for andre. Kurset har 20 plasser. Fylkeslag med få sorggruppeledere blir prioritert.

Hvem kan delta på kurs?
Dette kurset er for dere som ikke har vært på LEVEs sorggruppelederkurs tidligere. Her ønsker vi å rekruttere nye frivillige, slik at LEVE bygger opp et enda sterkere frivillig apparat for nye selvmordsetterlatte som trenger støtte. Merk at allerede kursede sorggruppeledere kan melde seg på, dersom det blir ledige plasser kan kurset da tas som et oppfriskningskurs. Man får da beskjed etter påmeldingsfristen har gått ut om man har fått plass.

Er det noen personlige kriterier for å delta på kurs?
Før du melder deg på tar du kontakt med styret i fylkeslaget ditt for en samtale. Dette er for at dere sammen kan vurdere om sorggruppelederrollen er for deg, om du er klar for å melde deg på kurs ol. Om du ønsker å støtte mennesker som har mistet noen ved selvmord, er det viktig at du har fått tid til bearbeiding av egen sorg. Føler du selv at du fortsatt trenger mye støtte, er det kanskje for tidlig for deg å gå inn som støtteperson for andre. Da kan det være klokt å vente til neste kurs. Merk at man blir ikke automatisk sertifisert sorggruppeleder selv om man går på kurs, det er viktig å se om denne rollen passer for deg gjennom kurshelgen.

LEVEs kursansvarlige er:
Knut Andersen – Arbeider ved poliklinikk Sorgbehandling ved Akershus Universitetssykehus. Utdannet som gruppeterapeut og ledet og undervist om grupper i mange år. Har en deltidsstilling på VID høyskole med ansvar for undervisning i en videreutdanning i sorgstøttearbeid. Har de siste årene vært involvert i sorgstøttearbeid i Ukraina gjennom et prosjekt finansiert av Utenriksdepartementet.
Ole Hafell – teolog, diakon og veileder. Jobbet med sorgstøtte for barn, ungdom og voksne i 15 år, hvor de siste tre årene har jobbet fulltid gjennom satsningen UngSorg Vestfold.
Ragnhild Løkke – Utdannet sosionom og diakon. Pensjonist nå. Var med å stifte LEVE Vestfold i 2001, og har sittet i styret der i flere år. Startet sorggruppe for etterlatte ved selvmord i 1998, og har drevet sorggrupper siden. Har gått på sorggruppelederkurs selv, og har holdt sorggruppelederkurs i LEVE tidligere.
Birte Skjelten – Fag-og frivillighetskonsulent i LEVE/ LEVEs kontaktperson under kurset.

 

Hva dekker LEVE for deltakerne:
LEVE betaler for overnatting fra fredag til søndag for alle deltakerne, reise t/r Gardermoen og måltider i henhold til programmet.

 

Reise: Alle deltakere bestiller selv reise til Gardermoen. Spar på kvitteringer, så får dere refundert pengene etter kurset. Dere vil få utdelt LEVEs refusjonsskjema under kurshelgen. Det er viktig at deltakerne velger rimeligst mulig reisemåte. Ikke bestill reise før du har fått bekreftet plass, bekreftelse kommer på e-post etter at påmeldingsfristen har gått ut, 31.august.

 

KONTAKTINFORMASJON
Sted: Quality Airport Hotel Gardermoen, Lokevegen 7, 2067 Jessheim.
Dato: Fredag 28.– søndag 30. oktober 2022.
Klokkeslett: Fra fredag kl 17.00 til søndag kl 15.00.
Shuttlebuss: Det går shuttlebuss fra Gardermoen til hotellet.

 

PÅMELDING
Påmeldingsfrist til sorggruppelederkurseter 31. august 2022. Hver og en deltaker må melde på seg selv. Du får en e-post med bekreftelse om du har fått plass etter at påmeldingsfristen har gått ut. Påmeldingen er bindende.
Link til påmeldingsskjema: https://forms.gle/RKALFnfeDtfmhYpM7

 

Velkommen!

 

 

Tilbake