For øyeblikkelig hjelp, ring:

Akutt hjelp: 113
Kirkens SOS: 22 40 00 40
Mental Helse: 116 123

Alle telefonene er døgnåpne. Kirkens SOS og Mental Helses hjelpetelefon er telefoner du kan benytte deg av om du ønsker å være anonym og trenger hjelp til å sortere tankene dine.

Ved akutt krisehjelp skal du ringe 113. Ønsker du å komme i kontakt med din lokale legevakt, ring 116 117.

Kontakt fastlege

Hvis du trenger hjelp og samtale, bestill time hos din fastlege. Alle må innom fastlegen for å bli henvist videre til psykolog eller andre offentlige tilbud. Fastlegen kan også hjelpe deg med å finne frem til tilbud i din kommune, slik som kriseteam, psykolog, helsesøster og psykiatrisk sykepleier.

Selvmordsforebyggende støtte til deg selv eller andre. Les her.

Sorggrupper og likepersonssamtaler i LEVE

Gjennom LEVE kan du delta i rene sorggrupper for etterlatte ved selvmord, i regi av fylkeslag eller gjennom LEVEs samarbeidspartnere.

LEVE tilbyr samtaler med frivillige likepersoner. En likeperson i LEVE har selv opplevd å miste noen og ønsker å være til hjelp for dem som opplever det samme. Av erfaring vet vi at likepersonssamtaler kan være til stor støtte og lindring.

For sorggruppe og likepersonssamtale kontakt ditt fylkeslag eller LEVEs sekretariat på telefon 22 36 17 00/ e-post: [email protected]

LEVEs brosjyrer

LEVE anbefaler spesielt vår brosjyre «Til deg som har mistet noen i selvmord». Her finner du en god oversikt over alt fra reaksjoner ved selvmord til praktiske opplysninger om hva som skjer etter et selvmord, hvilken hjelp du får og hvilken hjelp du kan oppsøke.

Last ned brosjyren «Til deg som har mistet noen i selvmord».
Last ned brosjyren «Hvordan bistå unge etterlatte».
Last ned brosjyren «Har du mistet noen i selvmord og ønsker å snakke med andre?»
Last ned brosjyren «LEVE – Landsforeningen for etterlatte ved selvmord»

Urdu
Polsk
Engelsk
Nord-Samisk

Pårørendesenteret (PIO)

Pårørendesenteret i Oslo er et kompetansesenter for pårørendekunnskap og et støttesenter for pårørende.  Med pårørende mener de: Foreldre, ektefelle/partner, venner og kolleger, søsken og barn. De tilbyr råd og veiledning for deg i din rolle som pårørende, og praktisk informasjon om hjelpeapparatet. Kontakt PIO på [email protected] eller på tlf.: 22 49 19 22.

Last ned folderen deres her eller les mer på nettsiden deres.

Foto: Michael Fenton/ Unsplash