Oslo
Fagdag ved VID Vitenskapelige Høgskole
Gratis og åpen for alle!
Hva gir håp om å leve videre?
Historiene om selvmord- fra stillhet til åpenhet, forståelse, støtte og hva som bidrar til håp.
Program:
Morgen: 09:00 – 11:30
- Sofaprat “Det er livet om å gjøre” Anne Kristine Bergem, Grete Lillian Moen og Solveig Kloppen.
- Utdeling av LEVEs Olafpris for forebygging av selvmord blant unge.
- Lansering av “Stay Alive”, LEVEs nye selvmordsforebyggende app.
- Selvmord blant helsepersonell v/ Erlend Hem, lege og professor og leder ved Legeforskningsinstituttet (LEFO).
- Barnesamtalen etter selvmordsforsøk v/ Synøve Magnussen Wiik (RVTS), Kristin Frisch Moe (RBUP) og Grete Lillian Moen (RBUP)
- Selvmord i psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling: Kjennetegn og implikasjoner for selvmordsforebygging v/ Martin Myhre (NSSF)
- Hvilke erfaringer har de som har vokst opp med suicidale foreldre? v/ Geir Tarje Bruaset (CARPE/VID).
Arrangør:
Fakultet for Helsefag ved forskningsgruppene CARPE og KlinForsk ved VID, i samarbeid med LEVE
Kontaktinformasjon:
Tine K. Grimholt: [email protected], Mob: +47 901 20 011
Lene Camilla Andersen: [email protected], Mob: +47 456 32 923
Mer om bidragsyterne:
Anne Kristine Bergem er utdannet psykiater, og er forfatter, spaltist og foredragsholder, med spesielt fokus på psykisk helse, kommunikasjon og barn og unges oppvekstvilkår. Hun har arbeidet både klinisk med fagledelse og med administrativ ledelse i offentlig og privat sektor. Hun er tidligere leder i Norsk psykiatrisk forening, fagrådgiver i BarnsBeste, et nasjonalt kompetansenettverk for barn og pårørende. I tillegg har hun ulike styreverv, skriver spalter og er en stemme i det offentlige rom om temaer knyttet til psykisk helse og barn og unge spesielt.
Geir Tarje Bruaset er sykepleier og Ph.d. stipendiat i CARPE prosjektet ved VID Vitenskapelige Høyskole. Bruset har spesialisering i psykiatri og over 20 års klinisk erfaring fra spesialisthelsetjenesten og påørendearbeid.
Grete Lillian Moen er klinisk barnevernspedagog, familieterapeut og gruppeleder ved familieterapiutdanningen ved RBUP. Moen har spesialisering innen barn og unges psykiske helse. Hun har publisert flere bøker og vil dele sine erfaringer fra foredraget «Gjennom barneøyne- barns møte med psykisk lidelse»
Martin Myhre er spesialvernepleier og Ph.d. stipendiat på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og forebygging der han er tilknyttet Nasjonalt kartleggingssystem for selvmord.
I løpet av seks uker i 2017 opplevde Solveig å miste både moren og søsteren sin. Hennes personlig møte med døden ble en sterk og personlig dokumentar om Solveig og hennes nærmeste.
Synøve Magnussen Wiig er psykologspesialist og spesialrådgiver ved RVTS Øst. Wiig har spesialisering i klinisk voksenpsykologi og har jobbet med unge og voksne med suicidalitet fra ulike deler av spesialisthelsetjenesten. Hun er i dag spesialrådgiver ved RVTS øst, er veileder og prosjektleder for «barn som pårørende når foreldre strever med selvmordsatferd» som er et samarbeidsprosjekt med RBUP.