LEVE har ansvar for markeringen av Verdensdagen for selvmordsforebygging i Norge. Oppdraget er gitt av IASP (the International Association for Suicide Prevention). Det globale mottoet fra IASP for Verdensdagen for selvmordsforebygging 2021 - 2023 er “Creating Hope Through Action” – “Å skape håp gjennom handling”.

 

Hvordan markeres Verdensdagen 10. september 2023?

Her kommer det snart et kart med oversikt over alle markeringene i Norge!

Hvis det ikke er en markering nær deg, kan du kanskje lage din egen? Du finner tips om hvordan du kan planlegge en lysmarkering her.

Har du allerede en plan? Da kan du sende en e-post til [email protected] der du oppgir tid, sted og detaljer angående arrangementet, samt kontaktperson. Så skal vi legge dette inn på kartet og fortelle alle om det gjennom våre kanaler!

Uansett er ALLE velkomne til å tenne lys på Verdensdagen for selvmordsforebygging 10. september. Tag oss @leve_norge og bruk emneknaggen #MittLys hvis du vil dele dette gjennom sosiale medier.

Vi tenner lys for de som tok sitt eget liv i 2022.
Vi tenner lys for de som har mistet noen i selvmord.
Vi tenner lys for de som sliter med selvmordstanker.
Vi tenner lys for oss som samfunn.

 

Her kan du laste ned logo, banner og annet materiell:

 

Coverbilder til Facebook:

Bilde #1 - klikk her for å laste ned

Bilde #2 - klikk her for å laste ned

 

Banner og logo:

Du kan også laste ned den gule sløyfen som er det globale symbolet på Verdensdagen for selvmordsforebygging, samt banner (norsk versjon).  IASPs gul/oransje sløyfe er symbolet for Verdensdagen for selvmordsforebygging.

Logo

Banner - PNG (transparent)

Banner - PDF 

WSPD banner - World Suicide Prevention Day

 

 

Bakgrunn for Verdensdagen

 

Verdensdagen for selvmordsforebygging er initiert av International Association for Suicide Prevention (hjemmeside). IASPs representant i Norge er knyttet til Nasjonalt senter for selvmordsforskning- og forebygging (NSSF). IASP i Norge har gitt LEVE ansvaret for den nasjonale markeringen av Verdensdagen for selvmordsforebygging. 

IASP kommer hvert år med et felles, globalt motto for Verdensdagsmarkeringen. LEVE har i tillegg valgt et gjentagende nasjonalt budskap som årlig knyttes til det globale mottoet:

Å SKAPE HÅP GJENNOM HANDLING.
Vis at du ser. Vis at du lytter. Vis at du bryr deg.

 

 

Samarbeidspartnere og støttespillere:


Denne listen oppdateres fortløpende. For å bli en fast samarbeidspartner kontakt oss på [email protected]