Bli frivillig i LEVE

I LEVE er det mange måter du kan engasjere deg som frivillig. Start med å kjenne etter hva du liker å bruke tiden din på. Hva gir deg påfyll av energi? Svaret på dette spørsmålet kan gjøre det enklere å velge hva du skal engasjere deg i videre.

symboler EFTERFIX2minst kopiera
To menn holder rundt hverandre. De viser omsorg for hverandre

Likeperson

Har du mistet noen i selvmord, kan du bli en likeperson. Likepersoner i LEVE gir støtte og veiledning til andre som har mistet noen i selvmord. For å bli en likeperson må du gå gjennom et likepersonkurs og du får veiledning av fagpersoner. Ta kontakt med ditt fylkeslag om dette er noe du vil høre mer om. Du kan også lese mer om hvordan bli en likeperson i denne lenken. 

LEVE ambassadør

En LEVE ambassadør holder presentasjoner, står på stand, engasjerer seg i lokalt planarbeid, kan skrive i media og deltar på konferanser. LEVE ambassadør har ofte egen erfaring med selvmord. LEVE har opprettet et landsdekkende nettverk av frivillige ambassadører. Ta kontakt på [email protected] om du vil høre mer.

375761376_620330480251089_5618912688850844364_n
Landsstyret i LEVE, som illustrasjon på å være med som styremeldem i et fylkeslag

Styremedlem i et fylkeslag

Styremedlemmer i LEVEs fylkeslag velges under årsmøtet. Som styremedlem bidrar man til drift av fylkeslaget, dets aktiviteter, medlemspleie- og oppfølging, samarbeid innad i fylket og utvikling av nye aktiviteter. Ta kontakt med ditt fylkeslag om du ønsker å høre mer.

Brukerrepresentant

Rollen til en brukerrepresentant i LEVE er å formidle selvmordetterlattes erfaringer i møte med det offentlige tjenesteapparatet som kommuner, fylkeskommuner og helse- og omsorgstjenestene.

Ta kontakt med ditt fylkeslag eller på [email protected] om du vil høre mer om rollen som brukerrepresentant.

Mann og kvinne snakker sittende, sammen, egnasjerte og smilende, men stråler av sol som kommer inn over dem.
Ung mann ser ettertenksomt ut i luften.

Skrive for LEVEstories

De aller fleste av oss erfarer noe i livet som det er godt for andre å høre når hverdagen er vanskelig å takle – om man bærer på sorg, vanskelige følelser eller sliter med å finne mening.

Skribentene i LEVEstories formidler opplevelser og refleksjoner som kan trøste, støtte og åpne opp for de som trenger det. Ta kontakt på [email protected] om du ønsker å høre mer om rollen som skribent

Sorggruppeleder

En sorggruppeleder i LEVE har selv opplevd å miste noen ved selvmord, og ønsker å hjelpe andre som har opplevd det samme. Man må være medlem i LEVE. Det bør ha gått en tid siden eget tap, slik at man er klar for å være en støtte for andre. Ta kontakt på [email protected] for å melde din interesse og få informasjon om kurs.

En ensom krokus gjenomskinnes av varmt sollys.
Lysende skilt i mørket hvor det står Gå for å LEVE"

Starte en Gå for å LEVE gruppe

Målgruppen for Gå for å LEVE er alle mennesker i landet, uavhengig av alder, kjønn, religion eller etnisitet. I en Gå for å LEVE gruppe ønsker vi at mennesker som strever med sorg, selvmordstanker, psykisk eller fysisk sykdom, eller på annen måte ønsker å være med, skal få anledning til å Gå for å LEVE. Ta kontakt på [email protected] om du ønsker å starte en gruppe.

Ungdomskontakt

En ungdomskontakt har som rolle å være kontaktpunkt for unge etterlatte i sitt fylkeslag. Man velges inn i sitt fylkeslagsstyre, og arrangerer aktiviteter og tilbud til unge etterlatte i fylket. En ungdomskontakt kan være i aldersgruppen til Unge LEVE, men det kan også være voksne med et spesielt engasjement for unge.

To par hender som strekker seg mot sola, hendene er formet som hjerter