Vil du vite mer om LEVE Oslo og arbeidet vårt, eller trenger du noen å snakke med?

E-post: [email protected]

Åpenhet om selvmord kan være smertefullt. Det kan likevel være en stor lettelse å snakke om det med andre mennesker. Vi som tar i mot din henvendelse, er selv etterlatte ved selvmord. Vi ønsker å bruke vår erfaring til støtte og nytte for andre i samme situasjon. Vi har taushetsplikt, og du kan være trygg på at det du forteller oss ikke blir fortalt videre.

Ved krise og øyeblikkelig behov for hjelp:

Akutt nødhjelp 113
Kirkens SOS 22 40 00 40
Mental Helses hjelpetelefon 116 123

Ønsker du å bli en del av LEVE, motta en medlemspakke og bli kontaktet av LEVE Oslo:

Bli medlem

LEVE Oslo tilbyr likepersonssamtaler, sorggrupper og gåturer.

Café LEVE

Vi ønsker alle nye og gamle medlemmer velkommen til LEVE Oslo og Café LEVE. LEVE Oslo har Café-kvelder første mandag i hver måned fra kl. 19.00 – 21.00, unntatt i januar, juli og august. På disse kveldene har vi vanligvis invitert en foredragsholder, men det er også tid for samtaler.

Café LEVE holdes i lokalene til Frogner seniorsenter , Zahlkasserer Schafts plass 3 , 0267 Oslo, det som kalles Schafteløkka.

Café LEVE er et sted hvor du kan treffe andre med tilsvarende erfaring som deg selv, hvor det å samtale med andre kan kjennes godt, og du kan oppleve gjensidig støtte og forståelse. På Café LEVE møtes etterlatte og fagpersoner.

Café LEVE er gratis, og det serveres kaffe og te.

 

Likeperson

Mange kan føle seg alene i sorgen når de mister nære personer i selvmord. Våre likepersoner vet hvordan det kan føles.

I Oslo har vi nå 9 likepersoner. De har mistet barn, mann, samboer, søster, bror, far og mor. De har mistet sine nære for kort eller lang tid siden. Alle har gått på kurs og ønsker å bruke sin erfaring til å være der for andre. De kan tilby samtaler på en arena som dere blir enige om, og/eller pr. telefon. De vil også kunne bidra til å formidle kontakt med andre tilbud som kan være aktuelt for deg.

Ønsker du dette eller bare mer informasjon om likeperson, ta kontakt med Nina Gjerde tlf. 997 19 388, eller [email protected]. Hun er etterlatt og fagperson, og vil ta en prat om ditt behov. Nina er behjelpelig med å finne en likeperson du kan ha kontakt med i en periode.

 

Sorggrupper

LEVE Oslo samarbeider med Fransiskushjelpen for å kunne tilby sorggrupper for etterlatte. Kunne du tenke deg å begynne i en gruppe?
Ta kontakt med Fransiskushjelpen – sorgtjeneste på Tøyen – ved koordinator Aksel.

Kontakt 1: Koordinator Aksel 990 83 909, [email protected]
Kontakt 2: Marianne, 404 48 905 [email protected]
Sted: Tøyen, adresse Enerhauggata 4, 0651 Oslo.

Når: De fleste av sorggruppene er åpne, og tar inn nye deltakere gjennom hele året. Gruppene møtes i to timer hver tredje uke.

Hvem: Sorggruppene er inndelt etter type tap og alder. Vi har grupper for dem som har mistet ektefeller/samboer/kjæreste i ulike aldre, tap knyttet til selvmord, rusrelatert død, foreldre som har mistet barn, og voksne som har mistet søsken, kjæreste eller foreldre.

Sorgtjenesten sier det slik:
«… Sorgtjenestens viktigste oppgave er å gi hjelp og veiledning i forbindelse med sorg etter dødsfall. Vårt viktigste tilbud er sorggruppe der du får hjelp til å bearbeide sorgen. Alle som henvender seg blir tilbudt en individuell samtale før de kan begynne i en gruppe.»

Sorggruppene er inndelt etter type tap og alder. Vi har grupper for de som har mistet ektefeller/samboer/kjæreste i ulike aldre, tap knyttet til selvmord, rusrelatert død, foreldre som har mistet barn, og voksne som har mistet søsken, kjæreste eller foreldre.

Som gruppedeltaker vil en treffe andre mennesker i samme situasjon som en kan dele erfaringer med og sammen hjelpe hverandre videre.

Metoden baserer seg på hjelp til selvhjelp, og gruppene ledes av to frivillige gruppeledere. De fleste gruppeledere har selv deltatt i en sorggruppe. Gruppelederne deltar jevnlig i undervisning og veiledning.»

Gå-gruppe

Medlemmene i LEVE Oslo er velkomne til å være med i en gå-gruppe der en tur kombineres med samtale. Gruppen drives av Nina Tjønn, som selv er etterlatt. Hun mistet sin 20 år gamle sønn i 2010. Turene er første tirsdag i måneden kl.1800, med start på Bygdøy. Ønsker du å være med og gå tur, send en SMS til Nina 907 85 302.

 

Foto: Ellen Anker Storset

Styreleder Monica Smith, etterlatt
Styremedlem Grethe Liland, etterlatt
Styremedlem Anita Henriksen, etterlatt
Styremedlem Nina Gjerde, etterlatt og fagperson
Styremedlem May Elise Vatne, fagperson
Styremedlem Audun Solli, etterlatt
Styremedlem Lise Færevaag, etterlatt og fagperson
Kontakt: [email protected]

Ønsker du å engasjere deg i styret, ta kontakt!

Cafè LEVE  

Hjertelig velkommen til Cafè LEVE. Vi holder til på Frogner Seniorsenter (Shafteløkken ) på Zahlkasserer Schaffs Plass 3, 0267 Oslo.

Huset ligger rett ved Frogner Plass hvor trikk 12 og 20-bussen stopper

Fast program:
Vi starter med dikt og lystenning. Vi byr på kaffe, te og litt frukt/ nøtter.

4. november
Cafè LEVE kl 19.00. til 21.00
Vi markerer Allehelgensdag med lystenningssermoni

 

2. desember.
Cafè LEVE kl 19.00. til 21.00
Vi ønsker å lage en ekstra hyggelig avslutning før jul.
Vi får besøk av Trisolistene som vil ha en minikonsert.

 

Vi får et lite utdrag av deres egne sanger om «samliv, samrøre, samfunnstøy,sorg, stuping, sårbarhet og en og annen selvfølgelighet.»

Vi serverer enkel mat med julevri.