Vil du vite mer om LEVE Buskerud og arbeidet vårt, eller trenger du noen å snakke med?

Kontakttelefon: 976 52 621 - E-post: [email protected]

Åpenhet om selvmord kan være smertefullt. Det kan likevel være en stor lettelse å snakke om det med andre mennesker. Vi som betjener kontakttelefonen, er selv etterlatte ved selvmord. Vi ønsker å bruke vår erfaring til støtte og nytte for andre i samme situasjon. Vi har taushetsplikt, og du kan være trygg på at det du forteller oss ikke blir fortalt videre.

Vi som betjener telefonen, er frivillige. Telefonen er derfor ikke betjent hele døgnet. Legg igjen en beskjed eller skriv en sms, så vil vi ringe deg tilbake.

Kontakttelefonen er ikke en krisetelefon. Ved krise og øyeblikkelig behov for hjelp:

Akutt nødhjelp 113
Kirkens SOS 22 40 00 40
Mental Helses hjelpetelefon 116 123

Ønsker du å bli en del av LEVE, motta en medlemspakke og bli kontaktet av LEVE Buskerud:

 

Bli medlem

Møteplassen

Våre samlinger er fra kl 19.00 til kl 21.00 hver siste torsdag i måneden. Både datoer og tema kan forandres, så følg med på hjemmesiden vår.

Alle medlemmer får innbydelser omtrent en uke før arrangementet, enten på e-post eller, hvis de ikke har tilgang til Internett, på vanlig «snail-mail».

Vi har stadig flere titler i vårt lille bibliotek som du kan få låne, og kan også by på gratis forfriskninger.

Vel møtt og ta gjerne noen med deg.
Det er vanskelig å vite når det er best å sende ut en innbydelse, for sendes den for tidlig, vil du lett glemme innbydelsen, og er det for kort tid før, vil du kanskje være opptatt med andre ting. Vi har valgt å sende ut alle datoene ganske tidlig for at du skal kunne «holde av» disse dagene, og så kommer selve innbydelsen rett før.

LEVE Buskerud fortsetter med Møteplassen også i 2019. I år skal vi være i Peisestua i Bragenes Menighetshus, 1.etg., Kirkegt. 7, Drammen.


Januar
Vi er glade for at vi fortsatt kan møtes i sentrum av Drammen, i nærheten av bussholdeplasser hvor busser både fra Kongsberg, Vikersund, Hallingdal, Hønefoss og Tranby stopper. Det er også mulighet for gratis parkering i nærheten. Vi håper dette gjør det greit å komme siste torsdag i måneden å treffe andre etterlatte, høre på foredrag, eller bare være tilstede.

Første møteplass er torsdag 31.01. Kl 19.00.
Brukermedvirkning versus offentlige myndigheter og brukerorganisasjoner i Buskerud, er tema denne torsdagen. Vi har invitert leder for Brukerrådet i DPS Drammen, Wenche Steenstrup. Hun har mange års erfaring med brukermedvirkning overfor offentlige myndigheter. Dette vil hun dele med oss. Det vil også bli satt av tid til å snakke sammen. Enkel servering.

 

Februar:
Torsdag 28. februar er det årsmøte i Leve Buskerud kl 19.00 i Peisestua Bragenes Menighetshus. Det skal velges nytt styre i Leve Buskerud, og det blir gjennomgang av økonomien i Buskerudslaget. Det er fint om det kommer innspill til aktiviteter i 2019. Er det noe som du brenner inne med og som du ønsker at Leve Buskerud skal delta i, eller tilby kurs i ? Møt opp og si din mening, eller send oss noen ord.
Enkel servering.


Mars

I mars måned ønsker vi å få til møteplass på Kongsberg. Som dere sikkert har lest eller hørt har det de senere årene vært flere selvmord blant unge på Kongsberg. I forbindelse med selvmord i høst v Kongsberg videregående, deltok noen av oss i Leve Buskerud på en lysmarkering i oktober, som Mental helse i Kongsberg arrangerte. Vi ønsker at etterlatte i Kongsbergregionen skal bli bedre kjent med oss og vil derfor arrangere møte på Kongsberg. Vi håper at etterlatte og andre berørte vil delta. Det blir også arrangert møteplass siste torsdag i april og mai.

Juni
Hvis det er interesse blant medlemmene arrangerer vi sommerfest i juni. I juli tar vi fri, men satser på siste torsdag i august. 10. September er det eget arrangement i forbindelse med Verdensdagen for selvmordsforebygging. Dette kommer vi tilbake til senere. Møteplassen fortsetter siste torsdag i oktober og november. Det er mulig vi får en sammenkomst tidlig i desember. Følg med på e-post, Facebook eller hjemmesiden til Leve.no under Buskerud. Har du forslag til temaer på møteplassen er vi takknemlig for tilbakemelding, eller lurer du på noe er det bare å ta kontakt med en av oss i styret;


Ta kontakt:
Ruth-Eline tlf. 97 65 26 21

Eva tlf. 91 18 27 98

Hanne tlf. 47 30 04 37

Benedicte tlf. 40 01 67 75

Vi ser fram til å møte deg og dine på møteplassen i 2019!

 

Lokallaget i Hallingdal – for tiden sovende

Målet med gruppen i Hallingdal er å være hjelp til selvhjelp og danne en nettverksgruppe. Målet er også å samarbeide med aktuelle instanser som f.eks. kriseteam, leger, politi o.s.v. Vi ønsker å spre informasjon om LEVE.

Foto: Ellen Anker Storset

 

LEVE Buskerud:

Vi ønsker å bygge fellesskap for etterlatte ved selvmord, for gjensidig støtte.
Vi ønsker større grad av åpenhet rundt selvmord gjennom kontakt med og påvirkning av media, så det kan bli politisk vilje til å bruke ressurser på forebygging av selvmord samt hjelp til etterlatte.
Vi ønsker å være pådrivere i å forhindre selvmord gjennom kontakt med og påvirkning av relevante fagmiljøer.

Kontakt

Ta gjerne kontakt med oss i LEVE dersom du ønsker å treffe andre etterlatte, eller vil vite mer om det som skjer i LEVE Buskerud.
Trenger du noen å snakke med, ta kontakt med:

Leder: Ruth-Eline Iversen, etterlatt, bosatt Lier
Tlf.: 976 55 621
E-post: [email protected]

Informasjonsansvarlig: Eva Brekke Voss, etterlatt, bosatt i Svelvik
Tlf.: 911 82 798
E-post: [email protected]

 

 

Styreleder: Ruth-Eline Adelsten Iversen, [email protected], tlf. 976 52 621, Hønefoss.
Kasserer: Hanne Merete Haverstad Knudsen, [email protected], 473 00 437, Vestfossen.
Informasjonsansvarlig: Eva Brekke Voss, [email protected], tlf. 911 82 798, Svelvik.
Styremedlem: Anita Clasby Saleem, [email protected], tlf.: 468 58 943
Styremedlem: Benedicte Eckmann, [email protected], tlf. 400 16 755