Jeg valgte livet

Jeg valgte livetI LEVEs prosjekt «Jeg valgte livet» snakker vi med mennesker som har hatt selvmordstanker for å lære mere om hva dette er, og fremfor alt; å få høre om hvordan mennesker kommer ut av det og velger livet. I høst vil vi publisere en serie med korte filmer på nett og sosiale medier…

Publisert: 07. juni 2019

Jeg valgte livet

Jeg valgte livetI LEVEs prosjekt «Jeg valgte livet» snakker vi med mennesker som har hatt selvmordstanker for å lære mere om hva dette er, og fremfor alt; å få høre om hvordan mennesker kommer ut av det og velger livet. I høst vil vi publisere en serie med korte filmer på nett og sosiale medier hvor mennesker i ulike aldre og situasjoner vil fortelle om sine erfaringer. Vi har fått mere enn 60 informanter til prosjektet! Etter hvert vil sammenfatte det vi finner av fellestrekk og ulike strategier i en rapport som vil bli publisert på nettsidene.

 

Når jeg forteller om prosjektet til folk, sier mange «uff så trist». Men det er ikke trist å snakke m tidligere suicidale; det er fantastisk å høre dem fortelle om hvordan de har fått livet tilbake!

 

Mange av informantene formidler veldig fint hvordan man kan håndtere sine mørke tanker og motivasjonen for mange er å spre at det er mulig å komme seg igjennom det. Vi har fått tillatelse til å gjengi en del av disse lysglimt, og vil jevnlig publisere noe stemmer fra mennesker som har slitt. Vi håper det vil være nyttig for andre, så vær flittige med å DELE, folkens!

 

Suzanne Schønkopf

Prosjektleder