Else Kåss Furuseth i Bodø – LEVE Nordland

Hvordan snakker vi om de vanskeligste temaene? Hvordan kan vi som enkeltmennesker se og møte hverandre på best måte? Og hvordan løfter vi de mest personlige spørsmålene inn i samfunnsdebatten? Else Kåss Furuseth har i flere år utmerket seg gjennom sin unike evne til å kombinere humor med alvor. Hun ble et velkjent navn gjennom…

Publisert: 22. august 2019

else_kass_furuseth

Hvordan snakker vi om de vanskeligste temaene? Hvordan kan vi som enkeltmennesker se og møte hverandre på best måte? Og hvordan løfter vi de mest personlige spørsmålene inn i samfunnsdebatten?

Else Kåss Furuseth har i flere år utmerket seg gjennom sin unike evne til å kombinere humor med alvor. Hun ble et velkjent navn gjennom humorprogrammet Torsdag kveld fra Nydalen. I 2011 hadde Kondolerer premiere – en komedie med utgangspunkt i hennes familiehistorie knyttet til selvmord. Stykket ble en kritikerrost publikumssuksess, og i 2018 fulgte hun opp med Gratulerer. Samme år kom boken Else går til psykolog og tv-serien Else om: Selvmord. Furuseths tilnærming til tunge temaer og evne til å gi åpenhet et ansikt har gitt henne en rekke priser: Foreningen Mental helses åpenhetspris, Astrid Gunnestads minnespris for årets modigste kvinne, Årets navn i VG og Fredrikkeprisen, Sanitetskvinnenes ærespris.

Det er med andre ord en sterk, leken og modig samfunnsstemme publikum får møte når hun kommer til Bodø lørdag 14. september. Hun framfører et utdrag fra de to kritikerroste forestillingene, og etterpå er det mulig å stille spørsmål om boken/forestillingene eller andre ting. Arrangør er LEVE Nordland, i samarbeid med Scandic Havet hotell. Arrangementet vil være en markering av Verdensdagen for selvmordsforebygging, og vi vil også markere at det er 20 år siden LEVE Nordland ble startet.

Inngangsbillett: Kr. 100,-