KUNSTEN Å LEVE MED SORGEN SOM BAKTEPPE

Vi opplever alle tap og sorg i livet. Sorgen er kjærlighetens pris. Noen ganger er det en høy pris, og det kan være tungt å komme i gang igjen med hverdagen etter å ha mistet noen. På denne retreaten vil seniorprest Odd Eidner ta opp flere ulike tema – forskjellige typer sorg, sorgens rom, håpets betydning, spørsmålet om…

Publisert: 17. januar 2020

IMG_2286

Vi opplever alle tap og sorg i livet. Sorgen er kjærlighetens pris. Noen ganger er det en høy pris, og det kan være tungt å komme i gang igjen med hverdagen etter å ha mistet noen. På denne retreaten vil seniorprest Odd Eidner ta opp flere ulike tema – forskjellige typer sorg, sorgens rom, håpets betydning, spørsmålet om mening, og forholdet mellom tro og sorg.

«Tiden leger ikke alle sår, men tiden hjelper oss til å leve med sårene. Det går til og med an å leve godt! Det kan også den kristne tro hjelpe oss til!» sier Odd Eidner.

Denne retreaten er beregnet på dem som har opplevd tap og sorg, eller som møter mennesker i slike livssituasjoner. Dette er i regi av Lia Gård og Odd Eidner, og er ikke arrangert av LEVE.

ODD J. EIDNER

Odd J. Eidner (61) er født i 1956, oppvokst i Steigen, og bor i Bodø. Han er prest, og har tidligere arbeidet som sokneprest i Dønna, feltprest på Bodø Hovedflystasjon og rådgiver ved Sør-Hålogaland bispedømmekontor. Fra 2006 har han arbeidet som prostiprest i Bodø domprosti, og i 2017 gått over i stilling som seniorprest i Sør-Hålogaland bispedømme. Han er rådgiver for politiet ved kriser og katastrofer, er medlem av kriseteamet i Bodø kommune, og har mye kompetanse på kirkelig tjeneste når det skjer ei ulykke. Han har spesielt engasjert seg i arbeidet med oppfølging av etterlatte etter selvmord, og er fylkesleder i LEVE Nordland. Han har også engasjert seg i kulturarbeid, og er mangeårig leder av Bodø Kirkeakademi. Odd er fast andaktsholder på NRK P1, og det er mange som har blitt kjent med stemmen hans på denne måten. Han er en etterspurt foredragsholder, og han bidrar i mange ulike sammenhenger. Det handler ofte om møte med mennesker i krise og sorg, men også om livsglede, håp og arbeidsglede.

Odd er også forfatter, og har utgitt 6 bøker. ”Huset med de mange rom” (Credo 1984) er ei symbolsk fortelling. ”Den doble sorgen” (Genesis 2006), ”Den doble gleden” (Genesis 2010) og ”Det doble håpet” (Genesis 2012) utgjør en trilogi. Han har mistet to barn, og det skriver han om i boka ”Den doble sorgen”. I ”Den doble gleden” forteller han om hvordan livet arter seg for ham  etter ei livskrise. Denne boka er illustrert med flotte naturbilder av Bjørn Erik Olsen. Det er også den neste boka, ”Det doble håpet”, som handler om hvor viktig håpet er for å gå videre i livet. Høsten 2014 kom boka ”Det enkle livet” (Genesis 2014). Den kan leses som ei andaktsbok, og inneholder bl.a. flere av de andaktene han har holdt på radioen. Den nyeste boka kom ut høsten 2016 og heter «Sareptas krukke» (Genesis 2016). Det er ei samling ord og uttrykk vi bruker i dagliglivet, og som egentlig stammer fra Bibelen.

DAGSPROGRAM

TORSDAG

Ankomst fra kl. 16.00

19.00 Varmt kveldsmåltid

20.00 Informasjon om Lia Gård

Tema

ca 21.00 Kveldsbønn i Lia Kirke

FREDAG OG LØRDAG

08.00 – 09.30 Frokost – stille med musikk

08.30 Morgenbønn i Lia Kirke

10:00 Tema i undervisningsrommet

11:00 Kaffe / te i peisestua

Refleksjon/meditasjon

12.45 Middagsbønn i Lia Kirke

13.00 Middag – stille med musikk

Tid for rekreasjon,

16.00 Kaffe / te i peisestua

17.00 Tema i undervisningsrommet

18.45 Kveldsmat

20.00 Samtale om dagen

21.00 Kveldsbønn i Lia Kirke – vi går inn i stillheten igjen

SØNDAG

08.30 – 09.30 Frokost – stille med musikk

10.00 Tema i undervisningsrommet

Kaffe / te

Avslutningssamling

12.00 Nattverdsgudstjeneste

12.45 Middag

Avreise

PRISER

For opphold med helpensjon (3 dager):

kr 2700,- / 2200,- (Nylia, rom med bad)

kr 2300,-/ 2000,- (Hytter med bad, rom med bad på gangen)

Enkeltrom / per person i dobbeltromKun

I tillegg kommer kursavgift kr 1200,-.

Med forbehold om pris- og programendringer.

 

Klikk her for å melde deg på