S.O.R.G – En online webinar-serie for unge

Webinarene er lagt opp som en serie på 4 stk, hvor man kan velge om man vil delta på noe eller alt.  Enkelte vil føle at et av temaene passer best for dem, mens andre vil føle at de har behov for flere eller alle temaene. Som deltaker vil man ikke måtte si noe høyt…

Publisert: 04. november 2020

friends-3614311_1920

Webinarene er lagt opp som en serie på 4 stk, hvor man kan velge om man vil delta på noe eller alt.  Enkelte vil føle at et av temaene passer best for dem, mens andre vil føle at de har behov for flere eller alle temaene.

Som deltaker vil man ikke måtte si noe høyt i gruppa, men man kan sende inn spørsmål/innspill på chat, som så tas opp i plenum. I tillegg vil vi bruke verktøy som mentimeter, for å gjøre webinaret mer interaktivt og gi en større følelse av deltakelse enn et rent foredrag vil gi.

PÅMELDING FINNER DU HER

PÅMELDINGSFRIST: FREDAG 20.NOVEMBER!

 

HVA ER S.O.R.G?


S.O.R.G består av 4 webinarer med følgende temaer:

S – Systemperspektiv – Torsdag 26.november 19:00 – 20:30

Hvordan reagerer vi som samfunn på et selvmord? Hvordan skal vi håndtere at noen vi trodde kom til å stå oss nær i etterkant, kanskje ikke gjør det? Eller at noen vi ikke hadde tenkt på, plutselig blir vår mest fortrolige? Hvordan har vi det egentlig med tapet i forhold til de rundt oss?

Dette webinaret handler om det store bildet. Hvordan preger et selvmord oss som samfunn? Og hvordan preger det oss som personer i forhold til de rundt oss? Forholdet vi har til familie, venner og samfunnet rundt oss kan endre seg etter et selvmord. Noen kan komme nærmere, mens andre glir lengre unna etter en slik hendelse. 

 

O – Opplevelsesperspektiv – Onsdag 2.desember 19:00 – 20:30

Hvordan opplevde jeg dette tapet? Hvordan kommuniserer jeg det som har hendt til andre? Hvordan forholder jeg meg til det som har skjedd?

Dette webinaret handler om jeg-et, og min opplevelse av det som har hendt. Hvilken historie velger jeg å fortelle ut til andre, og hvilken historie sitter jeg igjen med selv?

 

R – Reaksjonsperspektiv – Mandag 7.desember 19:00 – 20:30

Hvordan reagerer man etter et selvmord? Er mine reaksjoner normale?  Hvordan skal jeg håndtere både de fysiske og psykiske reaksjonene som kan dukke opp etter et selvmord?

Dette webinaret handler om alle reaksjonene som kan dukke opp, eller ikke dukke opp, og hvordan man skal forholde seg til det. Hvordan skal man kunne leve videre? Og hvilke reaksjoner kan jeg trenge hjelp med å takle?

 

G – Gjennomføringsperskektiv  – Torsdag 10.desember 19:00 – 20:30

Hvordan skal jeg kunne gjennomføre en normal hverdag etter tapet?Hvordan skal jeg klare å finne en ny normal? Og hvordan kan jeg “pendle” mellom sorg og hverdag?

I dette webinaret vil vi ha fokus på hvordan man skal gå videre. Er det lov å ha det morsomt og le etter et selvmord? Er det bra å bare være i sorgen, og i så tilfelle hvor lenge kan jeg være der? Hvordan skal jeg kunne klare å veksle mellom det å være i sorg, og det å faktisk leve videre?KURSHOLDERE


Alle webinarene ledes av Knut Andersen, som er klinisk sosionom ved Enhet for Sorgstøtte på Akershus Universitetssykehus. Han har arbeidet med sorgstøttearbeid i 16 år, og møtt mange unge som har opplevd selvmord blant familie eller venner. Knut har lang erfaring både med ledelse av grupper og med undervisning. 

Catharina Heide Amundsen er ansatt i LEVE og har ansvar for kommunikasjon i organisasjonen og koordinering av aktivitetene i Unge LEVE. Hun har jobbet mange år i kulturbransjen, i ungdomstjenesten i kommunen samt ved Frivilligsentralen. Hun har reist rundt og holdt foredrag for både ungdommer, voksne og fagpersoner, og har lang erfaring i arbeid med barn og unge. Birte Skjelten kommer også til å delta på samlingene. Hun er nyansatt fag- og frivillighetskonsulent i LEVE, er utdannet sykepleier og har tidligere jobbet b.la på AMK. Birte har lang erfaring med undervisning, foredrag, veiledning og oppfølging av pårørende.PÅMELDINGSSKJEMA FINNER DU HER

PÅMELDINGSFRISTEN ER FREDAG 20.NOVEMBER.