Likepersonskurs 2021

Sted: Thon Hotel Oslo Airport, Balder Allè 2, 2060 Gardermoen Dato:   Del 1: 22 – 24 oktober Del 2: 12 – 14 november Klokkeslett: Fra kl. 16.00 fredag til kl 15.00 søndag begge helgene   NB: Man må delta på begge kurshelgene i sin helhet for å få kurset godkjent. Kurshelgen inneholder både forelesninger og praktisk trening. Program…

Publisert: 05. august 2021

Samtalegrupper_shutterstock_586279163

Sted: Thon Hotel Oslo Airport, Balder Allè 2, 2060 Gardermoen

Dato:   Del 1: 22 – 24 oktober
Del 2: 12 – 14 november

Klokkeslett: Fra kl. 16.00 fredag til kl 15.00 søndag begge helgene

 

NB: Man må delta på begge kurshelgene i sin helhet for å få kurset godkjent.

Kurshelgen inneholder både forelesninger og praktisk trening. Program kommer.

Nederst på denne siden ligger det link til påmelding.  Før du går dit, er det viktig at du leser igjennom informasjonen under.

 

Hvem kan være likeperson i LEVE?
En likeperson i LEVE har selv opplevd å miste noen ved selvmord, og ønsker å hjelpe andre som nylig har opplevd det samme. Det bør ha gått en tid siden eget tap, slik at man er klar for å være en støtte for andre. Det vil bl.a. berøres i en første-samtale med et styremedlem i ditt fylkeslag (se under).

 

Hvem kan delta på kurs?
Disse kursene er for dere som ikke har vært på LEVEs likepersonskurs tidligere. Her ønsker vi å rekruttere nye frivillige, slik at LEVE bygger opp et enda sterkere frivillig apparat for nye selvmordsetterlatte som trenger støtte.

 

Er det noen personlige kriterier for å delta på kurs?
Før du melder deg på tar du kontakt med styret i fylkeslaget ditt for en samtale. Dette er for at dere sammen kan vurdere om likepersonsrollen er for deg, om du er klar for å melde deg på et likepersonskurs ol.

Om du ønsker å støtte mennesker som nylig har mistet noen ved selvmord, er det viktig at du har fått tid til bearbeiding av egen sorg. Føler du selv at du fortsatt trenger mye støtte, er det kanskje for tidlig for deg å gå inn som støtteperson for andre. Da kan det være klokt å vente et år. Det kan også være at du eller kursansvarlig i LEVE ser under kurshelgen at akkurat denne støtterollen ikke passer så godt for deg. Slike samtaler tar vi eventuelt sammen ved slutten av kurshelgen, om det er behov.

 

Praktiske opplysninger:
LEVE dekker reise, opphold og kursavgift for kursdeltakerne. Vi har derfor bindende påmelding. Om man avbestiller sin deltakelse, vil man bli fakturert for hotellets avbestillingsgebyr.

Hotell: LEVE bestiller hotellrom fra fredag til søndag, og betaler disse på felles regning.

Reise: Dere legger selv ut for reisen. Spar på kvitteringer, så får dere refundert pengene etter kurset.

 

Velkommen!

 

Påmeldingsskjema

 

Finn ditt fylkeslag her

 

NB! Ny påmeldingsfrist: fredag 1. oktober!

NB: Man er ikke garantert plass ved påmelding, endelig beskjed om du har fått plass kommer etter påmeldingsfristen har gått ut. Så vent med å bestill reise til du har fått den endelige bekreftelsen.