Ny generalsekretær til LEVE

Nåværende generalsekretær, Terese Grøm, går ut av sin stilling i LEVE 31.12.21. Ny generalsekretær i LEVE, Knut Harald Ulland, tiltrer 1. januar 2022. Ulland kommer fra stillingen som daglig leder ved Hurdal syn- og mestringssenter (Norges Blindeforbund). Tidligere har han bl.a. jobbet som generalsekretær i Norges Speiderforbund (2017-2020) og som generalsekretær i ANSA (2013-2016). Vi…

Publisert: 15. oktober 2021

Knut Harald Ulland 1

Nåværende generalsekretær, Terese Grøm, går ut av sin stilling i LEVE 31.12.21. Ny generalsekretær i LEVE, Knut Harald Ulland, tiltrer 1. januar 2022. Ulland kommer fra stillingen som daglig leder ved Hurdal syn- og mestringssenter (Norges Blindeforbund). Tidligere har han bl.a. jobbet som generalsekretær i Norges Speiderforbund (2017-2020) og som generalsekretær i ANSA (2013-2016). Vi ønsker Knut Harald Ulland velkommen, og lar han selv fortelle litt om motivasjon og ønsker for å komme til LEVE:

 

 

Hva var grunnen til at du søkte på stillingen som generalsekretær i LEVE?

Først og fremst er det motiverende å kunne bidra til å videreutvikle en organisasjon som gjør et så viktig arbeid for etterlatte ved selvmord. Det å kunne jobbe med å synliggjøre “merkevaren” LEVE, få inn midler til formålet og påvirke politikken, er arbeidsoppgaver som er sentrale i stillingen og som jeg brenner for. I tillegg meldte både venner og slekt som har vært i kontakt med LEVE om en veldrevet og bunnsolid organisasjon – da måtte jeg bare søke!

 

Hvilke erfaringer har du med deg som du tenker vil komme godt med i arbeidet i LEVE?

Jeg har mange års erfaring fra lignende roller, blant annet som generalsekretær i Speideren og for ANSA. Jeg tror mesteparten av disse erfaringene er overførbare til LEVE. Det dreier seg om å legge til rette for frivilligheten, få flere medlemmer, bygge omdømmet og tillit i bred forstand. Som leder er jeg opptatt av å se meg selv utenfra og andre mennesker innenfra. Jeg tror denne lederstilen skaper samhandling og energi og passer godt i en organisasjon som LEVE.

 

Hva ser du frem til å gå i gang med?

Først og fremst ser jeg fram til å bli kjent med de frivillige i hele organisasjonen – fra styret til likepersonene i lokallagene. Frivilligheten er den største og viktigste muskelen i arbeidet vi gjør for å støtte og forebygge. Dernest gleder jeg meg til å bli bedre kjent med de ansatte og alle våre viktige samarbeidspartnere. Gjennom hele 2022 markeres Frivillighetens år – la oss sammen bruke denne muligheten til å profilere LEVE eksternt og utløse enda mer frivillighet internt!