Unge LEVE inviterer til webinaret “Julen – med sorg som bakteppe”

MELD DEG PÅ HER! “Julen – med sorg som bakteppe” er et webinar utviklet av Knut Andersen, i samarbeid med LEVE og Unge LEVE.  Julen er som et forstørrelsesglass. Det som er fint blir større, men det som er vanskelig blir også enda tydeligere. Dette kan være spesielt vanskelig for etterlatte og berørte ved selvmord. …

Publisert: 12. november 2021

christmas-gf1001adec_1920

MELD DEG PÅ HER!

“Julen – med sorg som bakteppe” er et webinar utviklet av Knut Andersen, i samarbeid med LEVE og Unge LEVE. 

Julen er som et forstørrelsesglass. Det som er fint blir større, men det som er vanskelig blir også enda tydeligere. Dette kan være spesielt vanskelig for etterlatte og berørte ved selvmord. 

Webinaret er spesielt tilpasset for unge etterlatte, og vil bare være åpent for de mellom 16 – 35 år. Du trenger ikke være medlem i Unge LEVE for å delta, og webinaret er gratis.

I dette webinaret vil vi snakke om både juleforberedelser, selve julefeiring og nyttår. Vi vil se på forskjellige tradisjoner, erfaringer fra andre etterlatte, og vi vil gå litt inn i den første julen uten den man har mistet. 

Målet med webinaret er både å se på hva som er vanskelig, men også å komme med forslag på hvordan man kan feire en fin jul – uten at man må stenge sorgen helt av.  Det å klare å være både i det fine og i det vonde samtidig. 

Vi bruker verktøyet Mentimeter for å stille noen spørsmål, og det blir også mulighet for å delta i mindre grupper for litt diskusjon underveis. Det er frivillig å både å svare på spørsmålene og å delta i gruppe, så her trenger du ikke å si noe hvis du ikke har lyst. 

Dato: Torsdag 9. desember

Tid:  19:00 – 20:30

For hvem: Unge etterlatte etter selvmord mellom 16 – 35 år

Påmeldingsfrist: Søndag 5. desember

MELD DEG PÅ HER!

 

Kursholdere:

 

Webinaret ledes av Knut Andersen, som er klinisk sosionom ved Enhet for Sorgstøtte på Akershus Universitetssykehus. Han har drevet med sorgstøttearbeid i 17 år, og har møtt mange som har opplevd selvmord blant familie eller venner. Knut har lang erfaring både med ledelse av grupper og med undervisning, og har arrangert flere webinarer med Unge LEVE tidligere.

 

Catharina Heide Amundsen er administrativ leder i Unge LEVE, og har jobbet med barn og ungdom i mange år. I Unge LEVE jobber hun med alt fra medlemsoppfølging og daglig drift, til arrangering av ungdomssamlingen, digitale aktiviteter og ungdomskontakter.

 

Birte Skjelten er fag- og frivillighetskonsulent i LEVE, og har ansvar for alle nasjonale kurs og oppfølging av våre frivillige. Birte er utdannet sykepleier, og har b.la jobbet på AMK før hun kom til oss.