Lars Petter Kjær: Verdensdagen for selvmordsforebygging

Torsdag 8. september, kl. 18:30   Verdensdagen for selvmordsforebygging skal markeres og alle ønskes velkommen til en forfattersamtale om den kritikerroste boka «Elias og Benjamin» av Lars Petter Kjær.Årets appellant er Rådebank-skaper Linn-Jeanethe Kyed. Musikalske innslag. Mer informasjon kommer.     Lars Petter Kjær har skrevet en bok som på sett og vis er en kjærlighetserklæring…

Publisert: 06. september 2022

Screenshot 2022-09-06 at 10.32.07
Torsdag 8. september, kl. 18:30

 

Verdensdagen for selvmordsforebygging skal markeres og alle ønskes velkommen til en forfattersamtale om den kritikerroste boka «Elias og Benjamin» av Lars Petter Kjær.
Årets appellant er Rådebank-skaper Linn-Jeanethe Kyed. Musikalske innslag. Mer informasjon kommer.

 

 

Lars Petter Kjær har skrevet en bok som på sett og vis er en kjærlighetserklæring til hans to sønner, tvillingparet som begikk selvmord med seks måneders mellomrom. I kjølvannet av tvillingenes selvmord måtte Kjær håndtere en helt egen form for mørke og sorg. En ting var følelsen av tap – men det fulgte også med en ansvarsfølelse. «Jeg spurte meg selv om jeg rett og slett hadde elsket dem nok,» har Kjær uttalt. «Det boken handler om, er egentlig min kamp mot disse mørke kreftene i meg selv, og hvordan jeg har kommet til et punkt hvor jeg føler at jeg er på et mer avklart sted – selv om sorgen lever i meg fortsatt.»

Samtaleleder er Anne Spånem

Arrangører: Litteraturhuset i Skien i samarbeid med LEVE – Landsforeningen for etterlatte etter selvmord, Veiledningssenter for pårørende, Kirkens SOS Telemark, Mental Helse Hjelpetelefonen, Senter mot incest og seksuelle overgrep i Telemark, Skien kommune – Helse og velferd, FRI Vestfold og Telemark og støttes av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Foto: 
Guri Pfeifer

Dørene åpnes kl. 18.00

Arrangementet er gratis og vil også bli strømmetLars Petter Kjær er utdannet psykolog. Han har jobbet som organisasjons-psykolog, HR-direktør og hatt ulike roller i ledelsen i Sandefjord kommune.

Anne Spånem er kommunikasjonssjef i Skien kommune og nestleder i styret i Litteraturhuset i Skien.

 

Link til arrangementet på Ibsenhuset.no