22-24 september gjennomførte Unge LEVE sin ungdomssamling i Tananger utenfor Stavanger. En deltaker beskriver Ungdomssamlingen til Unge LEVE slik "En plass hvor man finner forståelse i det uforståelige".

Det var 44 unge etterlatte og berørte som var samlet gjennom helgen sammen med dyktige og varme fagfolk, engasjerte frivillige fra LEVE Rogaland og ikke minst, faddere som selv er unge etterlatte og frivillige på samlingen. Unge LEVEs grunntanke er at ingen skal måtte stå alene i sorgen, og det opplever vi at helgen bidro til.

På ungdomssamling kan sorgen få plass, på lik linje med alle andre følelser. Men det er også rom for glede og latter.

“Samlingen skaper et trygt felleskap hvor alle følelser har plass. Du blir godt ivaretatt og det er trygt å kjenne litt ekstra på følelsene sine”

Gjennom helgen kunne deltakerne velge mellom ulike aktiviteter slik som fysisk aktivitet gjennom padel, gåtur eller sirkeltrening, men også foredrag med tema om hvordan det å miste som barn og ungdom kan påvirke deg i relasjoner videre i livet v/Linda Thomassen fra RVTS Vest, være med på workshop om skyld, skam og ensomhet med Knut Andersen eller delta i samtalegrupper. På søndag hadde deltakerne mulighet til å ta badstue og bade om de ønsket det. Lørdag kveld tente vi lys for dem vi har mistet, en tradisjon for Unge LEVE.
“Man føler seg forstått og kan senke skuldrene når man er i møte med mennesker og fagfolk som vet hva du står i” 

Takk til alle som bidro til årets ungdomssamling. Årets samling var støttet av Bergesenstiftelsen, Anthonstiftelsen, Stiftelsen Kaare Berg og Scheibler stiftelsen.

Vi er så glade for at alle som deltok, valgte å komme.
Vi gleder oss allerede til samling i 2024!

Tilbake