Laster Arrangementer

Agder, Akershus, Buskerud, Finnmark, Hedmark, Hordaland, Møre og Romsdal, Nasjonalt, Nord-Trøndelag, Nordland, Oppland, Oslo, Østfold, Rogaland, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Telemark, Troms, Vestfold | Digital aktivitet | LEVE

“Ka e det du sier” – Dagskonferanse om holdninger til selvmord

LEVE Hordaland og RVTS Vest arrangerer en dagskonferanse, hvor vi setter fokus på holdninger til selvmord. Arrangørene legger til rette for deltagelse både fysisk og digitalt.
418844785_773155998189298_5062804251965374389_n

Bekreftede forelesere:

Anders Lie Brenna mistet sin 19 år gamle sønn til selvmord i august 2020. Han var med i presseutvalget som utarbeidet nye presseregler for omtale av selvmord i Vær Varsom-plakatens punkt 4.9. Til daglig er han redaktør i nettavisen EnergiWatch.no, og landsstyremedlem i LEVE.

Thor Brekkeflat er sokneprest i Slettebakken kirke. Han er kanskje mest kjent som gateprest gjennom mange år i Kirkens bymisjon, og har lang og bred erfaring i å møte mennesker i ulike livssituasjoner. Har også vært bystyrepolitiker gjennom 24 år, og har vært en ofte brukt foredragsholder med tanke på menneskelige verdier og hvordan vi forholder oss til hverandre.

Nina Danielsen er sivilingeniør, trebarnsmor og bor i Oslo. I 2016 tok den yngste sønnen hennes livet sitt. Som mange andre etterlatte forsøkte Nina i lang tid å finne ut av hva som ligger bak selvmordstanker, og hva de som står rundt kan gjøre for å hjelpe dem. I dag er Nina kursleder for VIVAT Selvmordsforebygging og leder det selvmordsforebyggende arbeid i LEVE. Gjennom sitt arbeid kommer Nina i kontakt med mange andre etterlatte som oppdager hvordan forskjellige holdninger i samfunnet påvirker vår evne til å forebygge selvmord og bistå etterlatte.

Petter Eide er styreleder i LEVE Selvmordsforebygging og sorgstøtte. Petter har mange års erfaring som toppleder for store norske organisasjoner som Norsk Folkehjelp og Amnesty, han har også vært stortingspolitiker for SV i fire år.

Chiku Ali er spesialkonsulent ved RVTS Vest, hvor hun har særlig fokus på kompetanseheving for hjelpeapparatet når det gjelder delen av befolkningen som ikke er etnisk norske. Chiku er utdannet VIVAT-instruktør, og er ellers opptatt av kultursensitivitet i møte med selvmord hos mennesker med etnisk minoritetsbakgrunn.

Firas Abdeen, 42 år gammel og skeiv/homofil. Han skal fortelle om reisen og kampen han har hatt som homofil i et land der dette ikke er akseptabelt. Firas er opprinnelig fra Syria, men flyktet til Libanon i 2013. I 2014 kom han til Norge. Han sier: «Min historie starter her. Det var her jeg kunne være meg selv. Jeg fikk lov om å være den jeg er uten å skamme meg, men være stolt av den jeg er og å elske den jeg vil. Jeg har fått mange venner og trives veldig godt her. Hver dag utvikler jeg meg og setter pris på mulighetene som Norge har gitt meg». Firas jobber ved Haukeland universitetssjukehus.

Kjetil Siem var far til fire. Men i januar for to år siden tok den 29 år gamle Marin – på sin egen bursdag – livet sitt etter mange år med psykiske lidelser og bipolar diagnose. Tross et rikt liv som velfungerende og flink sykepleier samt et stort og rikt nettverk og vennekrets, var og ble det for mørkt til slutt. Hvordan er det for en far å få beskjed om at “dette kommer ikke til å gå pappa” og siden se søsken miste en søster og leve videre med et savn og tomrom ingen utenfor kan forstå.

Tor Jacob Moe er spesialist i psykiatri fra 1973. Ansvar for pasienter som ble innlagt etter selvmordsforsøk på Haukeland Universitetssykehus fra 1973-87. 1987 -97 ved Radiumhospitalet – ansvar for psykiske reaksjoner hos kreftpasienter og deres pårørende. Undervisning om selvmord og forebygging for helsepersonell og pårørende.

Nora Wiium, professor ved Institutt for samfunnspsykologi, vil lede en panelsamtale.

Konferansier:
Ingvild H. Kjørrefjord

Ingvild er nestleder i landstyret til LEVE. Hun mistet sin lillebror i 2013 og har siden den gang jobbet aktivt for selvmordsforebygging. Ingvild har lang fartstid innen strategi og innovasjon fra store og små selskaper. I dag er hun innovasjonsdirektør i StormGeo. Ingvild skal lede konferansen.

Detaljer for aktiviteten

Dato og tid

22. mai | 09:00 - 16:15

Radison SAS hotell Bryggen

Dreggsallmenningen 1,
Bergen,