Velkommen til LEVEs likemannskurs og sorggruppelederkurs 6. – 7. april 2019

  Sted: Best Western Oslo Airport Hotell, Gardermoen/ Museumsveien 26.  Dato: Lørdag 6. – søndag 7. april 2019  Klokkeslett: Fra kl. 12 på lørdag til kl. 15 på søndag.  Shuttlebuss: S33. Bussen står på plattform B37 og kjører hvert 20. minutt.    Nederst på denne siden ligger det link til påmelding, samt link til foreløpig program. Før du går dit, er det fint om du leser igjennom litt…

Publisert: 13. februar 2019

Sorggruppeleder- og likepersonskurs

 

Sted: Best Western Oslo Airport Hotell, Gardermoen/ Museumsveien 26. 

DatoLørdag 6. – søndag 7. april 2019 

Klokkeslett: Fra kl. 12 på lørdag til kl. 15 på søndag. 

Shuttlebuss: S33. Bussen står på plattform B37 og kjører hvert 20. minutt. 

 

Nederst på denne siden ligger det link til påmeldingsamt link til foreløpig programFør du går dit, er det fint om du leser igjennom litt informasjon og spørsmål. 

 

Hvem kan være likemann i LEVE? 

En likemann i LEVE har selv opplevd å miste noen ved selvmord, og ønsker å hjelpe andre som nylig har opplevd det samme.  

 

Hvem kan være sorggruppeleder i LEVE? 

LEVE ønsker flere rene sorggrupper for etterlatte og berørte ved selvmord, der sorggruppeleder-teamet fortrinnsvis består av en fagperson og en etterlatt ved selvmord. Kurset er derfor for både fagpersoner og for etterlatte ved selvmord. Spesielt oppfordrer vi etterlatte til å melde seg på kurset. 

 

Hvem kan delta på kurs? 

Disse kursene er for dere som ikke har vært på LEVEs likemanns- og sorggruppelederkurs tidligere. Her ønsker vi å rekruttere nye frivillige, slik at LEVE bygger opp et enda sterkere frivillig apparat for nye selvmordsetterlatte som trenger støtte. Oppfølgingskurs for LEVEs likemenn og sorggruppeledere arrangeres annethvert år, sist i november 2018. 

 

Er det noen personlige kriterier for å delta på kurs? 

Om du ønsker å støtte mennesker som nylig har mistet noen ved selvmord, er det viktig at du har fått tid til bearbeiding av egen sorg. Føler du selv at du fortsatt trenger mye støtte, er det kanskje for tidlig for deg å gå inn som støtteperson for andre. Da kan det være klokt å vente et år. Det kan også være at du eller kursansvarlig i LEVE ser under kurshelgen at akkurat denne støtterollen ikke passer så godt for deg. Slike samtaler tar vi sammen ved slutten av kurshelgen. 

 

Praktiske opplysninger: 

LEVE dekker reise og opphold for kursdeltakerne. Vi har derfor bindende påmelding. Om man avbestiller sin deltakelse, vil man bli fakturert for hotellets avbestillingsgebyr. 

 

Hotell: LEVE bestiller hotellrom fra lørdag til søndag, og betaler disse på felles regning. 

Reise: Dere legger selv ut for reisen. Spar på kvitteringer, så får dere refundert pengene etter kurset. 

Om det ikke er mulig å komme med fly lørdag morgen, dekker LEVE overnatting fra fredag til lørdag.  

Andre som måtte ønske å komme dagen før, må ev. søke eget fylkeslag om å dekke overnatting. Den ekstra natten må i så fall bestilles og betales av den enkelte. 

 

Velkommen! 

 

Link til påmelding til likemannskurs

Link til påmelding til sorggruppelederkurs

Link til foreløpig program for likemannskurs 

Link til foreløpig program for sorggruppelederkurs