Dette webinaret er for etterlatte og berørte ved selvmord. Målet med webinaret er å gi sorgstøtte, dele erfaringer og er en mulighet for både samtale og faglig input rundt tematikken skyldfølelse. Kurset foregår på plattformen Zoom, TORSDAG 4.MARS KL 18:00 - 20:00.

PÅMELDINGSSKJEMA FINNER DU HER

 

“Skyldfølelse – et webinar for etterlatte og berørte ved selvmord” er et 2 timer langt webinar, holdt av Knut Andersen. Webinaret er et tilbud til LEVEs medlemmer og andre interesserte. For medlemmer er det gratis å delta. For ikke-medlemmer koster det 70,- å delta på webinaret. Ønsker du å bli medlem kan du melde deg inn her: BLI MEDLEM

Hvis du allerede er medlem, må du skrive inn medlemsnummeret ditt i påmeldingsskjemaet. Medlemsnummeret ditt finner du under “Mine opplysninger” på MinSide: https://leve.profundo.no/minside

 

Mange etterlatte som opplever selvmord må forholde seg til en sterk skyldfølelse etter dødsfallet. 

Kommentarer og velmente råd som «Du vet det ikke er din skyld», eller «Du må gå videre og legge dette bak deg» er ikke alltid til hjelp. 

Hvorfor er det slik at mange etterlatte kjenner på skyld? Hvordan kan man møte følelsen av skyld på en god måte?

I løpet av webinaret vil skyld bli belyst på forskjellige måter. Det vil også være muligheter til å dele egne erfaringer og å snakke med andre om skyld i mindre grupper. 

 

Vi bruker verktøyet Mentimeter for å stille noen spørsmål, og det blir også mulighet for å delta i mindre grupper (break-out rooms) for litt diskusjon underveis. Det er frivillig å både å svare på spørsmålene og å delta i gruppe, så her trenger du ikke å si noe hvis du ikke har lyst.  

 

KURSHOLDERE

Webinaret ledes av Knut Andersen, som er klinisk sosionom ved Enhet for Sorgstøtte på Akershus Universitetssykehus. Han har arbeidet med sorgstøttearbeid i 16 år, og har møtt mange som har opplevd selvmord blant familie eller venner. Knut har lang erfaring både med ledelse av grupper og med undervisning.

 

Catharina Heide Amundsen er ansatt i LEVE og har ansvar for kommunikasjon i organisasjonen og koordinering av aktivitetene i Unge LEVE. Hun har jobbet mange år i kulturbransjen, i ungdomstjenesten i kommunen samt ved Frivilligsentralen. Hun har reist rundt og holdt foredrag for både ungdommer, voksne og fagpersoner, og har lang erfaring i arbeid med barn og unge. 

 

Birte Skjelten kommer også til å delta på webinaret. Hun er nyansatt fag- og frivillighetskonsulent i LEVE, er utdannet sykepleier og har tidligere jobbet b.la på AMK. Birte har lang erfaring med undervisning, foredrag, veiledning og oppfølging av pårørende.

 

PÅMELDINGSSKJEMA FINNER DU HER

PÅMELDINGSFRIST: Tirsdag 2.mars kl 12:00

SELVE KURSET: Torsdag 4.mars kl. 18:00 – 20:00, på Zoom

Tilbake