Kunsten å leve

Anne Marita Milde er psykologspesialist og seniorforsker ved RKBU Vest. Hun har jobbet med selvmordsforebygging og selvskading i en årrekke og sitter i styret til LEVE Hordaland sammen med Anne Marie Ulvolden som er helsesykepleier og selv etterlatt, samt leder i LEVE Hordaland. Anne Marita og Anne Marie ønsker at podkasten skal bidra til at mennesker som har opplevd noe traumatisk, ikke…

Publisert: 27. februar 2022

Pod bilde

Anne Marita Milde er psykologspesialist og seniorforsker ved RKBU Vest. Hun har jobbet med selvmordsforebygging og selvskading i en årrekke og sitter i styret til LEVE Hordaland sammen med Anne Marie Ulvolden som er helsesykepleier og selv etterlatt, samt leder i LEVE Hordaland.

Anne Marita og Anne Marie ønsker at podkasten skal bidra til at mennesker som har opplevd noe traumatisk, ikke kjemper i mot og fortrenger det vonde, men finner måter å forsone seg med det vanskelige på, slik at livet kan fortsette.

Sammen er de opptatt av at lytterne ikke skal miste troen og håpet når livet smerter, men få konkrete råd om finne fram til «Kunsten å leve» videre (teksten forsetter under bildet).

– Du kan ikke endre historien din og du er ikke ansvarlig for det som har skjedd med deg, men du kan påvirke hvordan du håndterer det og lever med det, sier de.

Med podkasten ønsker de å bidra til folkeopplysning, skape åpenhet og bryte ned tabuer, skyld og skam. Og ikke minst gi folk håp og trøst om at det faktisk er mulig å leve et godt liv til tross for historien sin.

Podkasten søker også å jobbe selvmordsforebyggende slik at andre skal slippe å oppleve den samme smerten ved å miste noen de er glad i. Den kan gi håp om at det finnes hjelp til å finne tilbake til mening i livet, og minne om at vi hører til i det store fellesskapet og har betydning nok til å kunne leve.

Det kommer en ny episode hver måned unntatt i juli. Podkasten finner du på alle podkastplatformer som Spotify, SoundCloud, Apple Podcasts LEVE Hordaland på Facebook og på YouTube.