Fagkonferanse: Sorg og støtte anno 2022

Sorgstøttealliansen inviterer alle som møter etterlatte gjennom jobb eller frivillighet til fagkonferanse om sorg tirsdag 30. august 2022. Hvilke former for hjelp og støtte er det etterlatte etterspør og hvordan kan vi best møte deres behov etter å ha mistet noen de er glade i? Når går normal sorg over til å bli fastlåst og…

Publisert: 23. august 2022

Sorgstøttealliansen inviterer alle som møter etterlatte gjennom jobb eller frivillighet til fagkonferanse om sorg tirsdag 30. august 2022.

Hvilke former for hjelp og støtte er det etterlatte etterspør og hvordan kan vi best møte deres behov etter å ha mistet noen de er glade i? Når går normal sorg over til å bli fastlåst og trenger behandling? 

Sorgstøttealliansen er et kompetansenettverk for fag- og likepersoner som møter etterlatte og pårørende. Hovedmålsettingen er å gi en stemme til etterlatte som har opplevd tap ved død, og forebygge kompliserte sorglidelser.

På Sorgstøttealliansens første fagkonferanse fokuserer vi på nyere kunnskap i sorgstøttefeltet, belyser aktuelle samfunnsutfordringer ved sterke sorgreaksjoner og presenterer ulike former for støtte, hjelp og behandling. Fagpersoner som Pål Kristensen fra UiB og Lars Mehlum fra UiO og likepersoner vil bidra med foredrag og konkrete innspill på hvordan vi kan hjelpe etterlatte. Vi diskuterer også sorg og sykemelding i en panelsamtale ledet av forfatter og komiker Sigrid Bonde Tusvik.


MELD DEG PÅ HER

Se programmet her (PDF, 850KB)

Hvor:     Akershus universitetssykehus, Store Auditorium
Når:       Tirsdag 30. august 2022, kl. 0900-1530
Pris:       kr. 890,-

 

Hvem er Sorgstøttealliansen?

Kreftforeningen, Sorgstøttetilbudet OUS Ullevål,sykehus, Foreningen for hjertesyke barn, Sorg og Omsorg i Fredrikstad, Ivareta, Foreningen «Vi som har et barn for lite», Jølstad begravelsesbyrå, LEVE – Landsforeningen for etterlatte ved selvmord, Sorgbehandling poliklinikk Akershus Universitetssykehus, Fransiskushjelpen, Sorgstøtte Barn og Unge Tønsberg, Barnekreftforeningen, Georgs gave, Lillebrors minne, Ung Kreft, Foreningen for barnepalliasjon, Landsforeningen uventet barnedød (LUB).