Velkommen til LEVEs likepersonskurs

Kursdel 1: Fredag 28. – 30. april 2023 på Gardemoen Quality Airport Hotel Gardermoen Kursdel 2: Fredag 16. – 18. juni 2023 på Gardermoen Quality Airport Hotel Gardermoen Klokkeslett: Fra kl. 17.00 fredag til kl 16.00 søndag begge helgene NB: Man må delta på begge kurshelgene i sin helhet for å få kurset godkjent. Kurshelgen inneholder både forelesninger…

Publisert: 12. januar 2023

Lyset du treng finst...-2

Kursdel 1: Fredag 28. – 30. april 2023 på Gardemoen
Quality Airport Hotel Gardermoen

Kursdel 2: Fredag 16. – 18. juni 2023 på Gardermoen
Quality Airport Hotel Gardermoen

Klokkeslett: Fra kl. 17.00 fredag til kl 16.00 søndag begge helgene

NB: Man må delta på begge kurshelgene i sin helhet for å få kurset godkjent. Kurshelgen inneholder både forelesninger og praktisk trening. Program kommer. 

Nederst på denne siden ligger det lenke til påmelding.  Før du går dit, er det viktig at du leser igjennom informasjonen under. 

Hvem kan være likeperson i LEVE?
En likeperson i LEVE har selv opplevd å miste noen ved selvmord, og ønsker å hjelpe andre som nylig har opplevd det samme. Det bør ha gått en tid siden eget tap, slik at man er klar for å være en støtte for andre. Det vil bl.a. berøres i en første-samtale med et styremedlem i ditt fylkeslag (se under).

Hvem kan delta på kurs?
Disse kursene er for dere som ikke har vært på LEVEs likepersonskurs tidligere. Her ønsker vi å rekruttere nye frivillige, slik at LEVE bygger opp et enda sterkere frivillig apparat for nye selvmordsetterlatte som trenger støtte.

Er det noen personlige kriterier for å delta på kurs?
Før du melder deg på tar du kontakt med styret i fylkeslaget ditt for en samtale. Dette er for at dere sammen kan vurdere om likepersonsrollen er for deg, om du er klar for å melde deg på et likepersonskurs ol.

Om du ønsker å støtte mennesker som nylig har mistet noen ved selvmord, er det viktig at du har fått tid til bearbeiding av egen sorg. Føler du selv at du fortsatt trenger mye støtte, er det kanskje for tidlig for deg å gå inn som støtteperson for andre. Da kan det være klokt å vente et år. Det kan også være at du eller kursansvarlig i LEVE ser under kurshelgen at akkurat denne støtterollen ikke passer så godt for deg. Slike samtaler tar vi eventuelt sammen ved slutten av kurshelgen, om det er behov.

Fagpersoner på kurset
Likepersonskurset arrangeres i samarbeid med LEVE Nordland og RVTS (Regionale ressurssentre om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging)

Fagpersoner:
Rita Småvik, RVTS Midt/VIVAT/LEVEs landstyre
Ola Robertsen, RVTS Nord, VIVAT

Praktiske opplysninger
LEVE dekker reise, opphold og kursavgift for kursdeltakerne. Vi har derfor bindende påmelding. Om man avbestiller sin deltakelse, vil man bli fakturert for hotellets avbestillingsgebyr.

Reise: Dere legger selv ut for reisen. Spar på kvitteringer, så får dere refundert pengene etter kurset.  Deltakerne velger rimeligst mulig reisemåte. Ved sykdom ber vi om at dere ber om å få refundert utgiftene hos privat reiseforsikring, om dere om har dette.

Hotell: LEVE bestiller hotellrom fra fredag til søndag, og betaler disse på felles regning. Hotellet kan avbestilles eller endres uten ekstra kostnad hvis du er ute i god tid. Vi forholder oss til hotellets avbestillingsfrister. Alle avbestillinger og reduksjoner skal gjøres skriftlig og følgende avbestillings/reduksjonsfrister gjelder:

Dager før ankomst – Hvor mye av det kontraktsfestede arrangementet kan annulleres vederlagsfritt

Inntil 60 dager – Hele oppholdet og evt. innbetalt forskudd tilbakebetales

(eller) inntil 30 dager – Opptil 25 %
(eller) inntil 14 dager – Opptil 10 %
(eller) inntil 7 dager – Opptil 5 %

Ved avbestilling etter 28. februar ber vi om legeærklæring. Dersom dette ikke gis, vil den enkelte måtte betale vederlag i tråd med fristene til hotellet.

Påmelding
Alle som ønsker å delta melder på seg selv etter anbefaling fra eget fylkeslag. Vi har 30 plasser på kurset. Å fylle ut påmeldingsskjema garanterer ikke plass – du vil få en endelig melding på om du har fått plass på kurset få dager etter påmeldingsfrist. Så vent med å bestill reise til du har fått den endelige bekreftelsen.

Påmelding her: https://docs.google.com/forms/d/1q_GJgKN0GeZfoBVlbdsNp7WSihvrLSYTjJNSMtL0w6M/edit

Ta kontakt med Lisa Aareskjold om du har noen spørsmål.
E-post: [email protected]
Telefon: 926 33 769

Kontaktinformasjon Quality Airport Hotel Gardermoen
Telefon: +47 63 92 61 00
Faks: +47 63 92 61 01
E-post: [email protected]
Org. nr: 971 166 088
Lokevegen 72067 Jessheim, Norge

Kontaktpersoner i LEVE-sekretariatet:
Lisa Aareskjold
Fag- og frivillighetskonsulent
E-post: [email protected]
Telefon: 92633769

Velkommen!

Foto: Canva