Psyktærlig mottok Olafprisen

Psyktærlig består av et styre på åtte personer i alderen 20-32, har en base på 50 frivillige og tilbyr hjelpetjeneste via Snapchat, som er en viktig plattform for unge. Leder for Psyktærlig, Karoline Rørtveit Thorbjørnsen og nestleder, Thea Sofie Amundsen, tok i mot prisen på vegne av Psyktærlig under temakvelden på Deichman Bjørvika 5. september….

Publisert: 08. september 2023

IMG_5209

Psyktærlig består av et styre på åtte personer i alderen 20-32, har en base på 50 frivillige og tilbyr hjelpetjeneste via Snapchat, som er en viktig plattform for unge.

Styreleder i LEVE, Petter Eide, overrekker Olafprisen til Karoline og Thea i Psyktærlig.

Leder for Psyktærlig, Karoline Rørtveit Thorbjørnsen og nestleder, Thea Sofie Amundsen, tok i mot prisen på vegne av Psyktærlig under temakvelden på Deichman Bjørvika 5. september. Dette er noe av det Karoline sa i sin takketale:

– Å få annerkjennelse for det vi gjør, det motiverer oss til å fortsette. Vi har aldri – og kommer aldri til å gjøre det vi gjør for penger, priser eller omtale. Men det er klart at det gir oss en pekepinn på at vi gjør noe som er riktig. Så tusen takk!

Jeg vet hvor mørkt det kan være og hvor mørkt det føles ås tå på kanten av stupet og lure på om man skal tråkke utenfor. Jeg vet hvilke enorme krefter som kreves for å velge å bli. Jeg har et ønske og et håp om at alle som ønsker å velge å bli skal oppleve at de blir sett. At alle som tar kontakt og ber om hjelp, skal få det. Og jeg har et håp om at nullvisjonen skal tas på alvor. Til deg som kjemper. Aldri gi deg. Det finnes hjelp. Jeg lover.

Om Olafprisen

LEVE deler hvert år ut Olafprisen til noen som har utmerket seg ved å forske, formidle eller aktivt bidra til forebygging av selvmord blant unge. Et fagutvalg oppnevnt av LEVE innstiller prisvinner, det består av fagpersoner innen forskning, media, samfunn, brukere og etterlatte.

Olafprisen har fått navn etter Olaf, en 19 år gammel gutt som brått og uventet tok sitt eget liv i 2011. Olafs foreldre opprettet hedersprisen samme år i sin sønns navn for å sette fokus på selvmordsforebygging blant unge.

Fagutvalget består av leder, Anita Johanna Tørmoen, phd og førsteamanuensis ved Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging M.D, PhD overlege i barne- og ungdomspsykiatri Anette Fjeldstad, jurist og master i nordisk språkvitenskap, Kari Rekdal, etikkredaktør i NRK, Per Arne Kalbakk og styreleder i Unge LEVE, Andrea Tveit Stenseth.

Gratulerer så mye med en velfortjent pris, Psyktærlig!

Les mer om arbeidet deres her. 

Fra venstre: medlemmer i fagjuryen, Andrea Stenseth og Per Arne Kalbakk, Karoline Rørtveit Thorbjørnsen og Thea Sofie Amundsen fra Psyktærlig, leder for fagjuryen, Anita Johanna Tørmoen og styreleder i LEVE, Petter Eide.

Fra venstre: medlemmer i fagjuryen, Andrea Stenseth og Per Arne Kalbakk, fra Psyktærlig; Karoline Rørtveit Thorbjørnsen og Thea Sofie Amundsen, leder for fagjuryen, Anita Johanna Tørmoen og styreleder i LEVE, Petter Eide.