Ressurser

Her har vi samlet en oversikt over nettsider og ressurser som kan gi deg den kunnskapen du søker enten du trenger informasjon om sorgstøtte eller selvmordsforebygging.

elpis-3-2048x1367
Filtrer etter kategori
LEVEUnge LEVE
LEVE

Snakk om selvmord fra RVTS ØST

Å miste en nær person i selvmord er en av de vanskeligste måtene å miste noen på. I tillegg til sjokk kan mange etterlatte etter selvmord oppleve skyld, skam og sinne. Flere sitter igjen med spørsmål de aldri får svar på. Les mer i denne artikkelen fra RVTS Øst.
Snakk om selvmord - etterlatte
LEVE

Etterlatte ved selvmord – Helsenorge

Selvmord er en tragisk hendelse for alle berørte. De etterlatte står igjen med sorg, fortvilelse og mange ubesvarte spørsmål. Innhold på siden: - Vanlige reaksjoner etter selvmord - Søk støtte og hjelp - Barn som etterlatte etter selvmord
Etterlatte ved selvmord hos Helsenorge
LEVE

Regjeringens handlingsplan for forebygging av selvmord

Åtte departementer har vært med på å utarbeide regjeringens nasjonale handlingsplan for forebygging av selvmord 2020-2025.
Ingen å miste
LEVE

Tidsskriftet Suicidologi

Suicidologi formidler forskningsbasert kunnskap relevant for praksisfeltet. Primære målgrupper er helsepersonell og andre hjelpere, men også andre med interesse for selvmordsforebygging. Suicidologi utgis av Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging ved Universitetet i Oslo.
Suicidologi
LEVE, Unge LEVE

Selvskading og selvmordstematikk i sosiale medier

En nettressurs fra RVTS for deg som kan trenge kunnskap og råd i møte med barn og unge som har selvmordsatferd eller selvskader.
Selvskading og sosiale medier