Ungdomssamlingen – fortsatt ledige plasser

Her er årets program.   Her kan du melde deg på   Litt om ungdomssamlingen Unge LEVE fortsetter den gode tradisjonen og inviterer i samarbeid med LEVE Oppland og Hedmark til en helg med gode samtaler, sosialt samvær og faglig påfyll. I år finner samlingen sted på Mesnali leirsted i Oppland. Hvem som helst i alderen…

Publisert: 22. mars 2018

Her er årets program.

 

Her kan du melde deg på

 

Litt om ungdomssamlingen

Unge LEVE fortsetter den gode tradisjonen og inviterer i samarbeid med LEVE Oppland og Hedmark til en helg med gode samtaler, sosialt samvær og faglig påfyll. I år finner samlingen sted på Mesnali leirsted i Oppland.

Hvem som helst i alderen 16-35 kan delta. Det vil være både frivillige og fagpersoner tilgjengelige hele helgen. Det skal føles trygt å reise på samling i Unge LEVE.

I løpet av helgen får du velge mellom ulike aktiviteter du kan delta på. Vi krever ingenting av deg. Vi har lagt opp til et variert program, være med i gruppesamtaler eller gå tur i gruppe.

Alle er forskjellige, og det er ikke alle som synes det er like lett å prate, men heller vil høre på andres erfaringer. I etterkant av ungdomssamlingen er det mange som har sagt at det var godt å være sammen med andre som har mistet noen i selvmord og få kjenne seg «normal» og forstått med følelsene sine.

«Det er ganske ubeskrivelig å komme inn i et rom og vite at alle har mistet noen i selvmord.»

Slik beskriver Benedicte Eckmann (28) sin første opplevelse på ungdomssamling. Les intervjuet med henne her, som ble skrevet i forbindelse med Unge LEVEs samling på Haraldvangen i 2015.

Ungdomssamlingen til Oppland

I 2017 opplevde Lillehammer og distriktet rundt flere selvmord og selvmordsforsøk i ungdomsmiljøet, og Unge Leve har fått flere tilbakemeldinger om at mange etterlatte i distriktet har et behov for å snakke om og bearbeide sorgen.

Derfor besluttet Unge Leve å flytte den årlige ungdomssamlingen fra Hordaland til Mesnali Leirsted. Les mer fra saken med intervju av Unge LEVE i Gudbrandsdølen Dagningen:

https://www.gd.no/nyheter/selvmord/lillehammer/samles-i-lillehammer-for-a-snakke-om-selvmord/s/5-18-619349