Tirsdag 08.september gjennomførte LEVE et flott arrangement på Litteraturhuset i Oslo. Arrangementet ble streamet, og opptaket kan du se her.

Kvelden bestod av flere fine innslag. 

  • Samtale mellom Inger Klippen, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, og programleder og etterlatt, Solveig Kloppen, om arbeidet med den nye handlingsplanen for selvmordsforebygging, den vedtatte 0-visjonen for selvmord i samfunnet og om dette vanskelige året vi er inne i, med tanke på Covid-19. 

 

  • Musikalske innslag av Marthe Valle. Hun jobber til daglig som sykepleier innen psykisk helse og rus, er samfunnsengasjert og jobber mye med mental helse og selvmordsproblematikken. Valle har sterke og viktige tekster i sine låter, som gjenspeilet både alvoret og samholdet denne kvelden. 

 

  • Utdeling av Olafprisen. Årets vinner er Annemarte Moland. Moland er gravejournalist i NRK, og ble tildelt Olafprisen for uredd, dypdykkende og grensesprengende journalistikk av stor samfunnsbetydning på selvmordsfeltet.

    Moland har over mange år drevet et omfattende arbeid for å avdekke mangler og utfordringer i det selvmordsforebyggende arbeidet i tjenestene. Spesielt i det siste året har Moland gjort en tung innsats for å avdekke skjulte nettverk blant ungdom, gjennom prosjektet «Trigger Warning». Her har Moland, sammen med andre journalister i NRK, avslørt et skjult, mørkt nettverk på Instagram, der hundrevis av norske jenter deler bilder og videoer av selvskading. Det er også blitt avdekket at unge medlemmer av gruppen har tatt sitt eget liv. Moland har vist til at omtrent alle av disse er i kontakt med tjenester som barnevern og psykisk helse. Prosjektet inneholdt en rekke store nettsaker, TV-reportasjer og  TV-dokumentarer i NRK-serien «Innafor». Det har ført til at flere avdelinger i barne og ungdomspsykiatrien har satt igang nye tiltak etter avsløringene. Det har også ført til at flere av de unge som var på de mørke nettverkene har dannet hjelpegrupper istedet.

Webinaret er et samarbeid mellom LEVE, UngeLEVE, Røde Kors og Røde Kors Ungdom. 

Les mer om webinaret her.

Les mer om Verdensdagen for selvmordforebygging og LEVEs aktiviteter her.

Se opptak av webinaret her.

Tilbake