“Julen – med sorg som bakteppe”

PÅMELDINGSSKJEMA FINNER DU HER   “Julen – med sorg som bakteppe” er et 2 timer langt webinar, holdt av Knut Andersen. Webinaret er et tilbud til LEVEs medlemmer. Dersom det blir ledige plasser, vil det også være mulig å delta for andre. Du vil motta en bekreftelse på om du har fått plass eller ikke etter…

Publisert: 22. november 2020

christmas-ball-1867280_1920

PÅMELDINGSSKJEMA FINNER DU HER

 

“Julen – med sorg som bakteppe” er et 2 timer langt webinar, holdt av Knut Andersen. Webinaret er et tilbud til LEVEs medlemmer. Dersom det blir ledige plasser, vil det også være mulig å delta for andre. Du vil motta en bekreftelse på om du har fått plass eller ikke etter påmeldingsfristen (01.desember kl 12:00)

Julen er som et forstørrelsesglass. Det som er fint blir større, men det som er vanskelig blir også enda tydeligere. Dette kan være spesielt vanskelig for etterlatte og berørte ved selvmord. 

I dette webinaret vil vi snakke om både juleforberedelser, selve julefeiring og nyttår. Vi vil se på forskjellige tradisjoner, erfaringer fra andre etterlatte, og vi vil gå litt inn i den første julen uten den man har mistet. 

Målet med webinaret er både å se på hva som er vanskelig, men også å komme med forslag på hvordan man kan feire en fin jul – uten at man må stenge sorgen helt av.  Det å klare å være både i det fine og i det vonde samtidig. 

Vi bruker verktøyet Mentimeter for å stille noen spørsmål, og det blir også mulighet for å delta i mindre grupper for litt diskusjon underveis. Det er frivillig å både å svare på spørsmålene og å delta i gruppe, så her trenger du ikke å si noe hvis du ikke har lyst. 

 

KURSHOLDERE

Webinaret ledes av Knut Andersen, som er klinisk sosionom ved Enhet for Sorgstøtte på Akershus Universitetssykehus. Han har arbeidet med sorgstøttearbeid i 16 år, og har møtt mange som har opplevd selvmord blant familie eller venner. Knut har lang erfaring både med ledelse av grupper og med undervisning.

 

Catharina Heide Amundsen er ansatt i LEVE og har ansvar for kommunikasjon i organisasjonen og koordinering av aktivitetene i Unge LEVE. Hun har jobbet mange år i kulturbransjen, i ungdomstjenesten i kommunen samt ved Frivilligsentralen. Hun har reist rundt og holdt foredrag for både ungdommer, voksne og fagpersoner, og har lang erfaring i arbeid med barn og unge. 

 

Birte Skjelten kommer også til å delta på webinaret. Hun er nyansatt fag- og frivillighetskonsulent i LEVE, er utdannet sykepleier og har tidligere jobbet b.la på AMK. Birte har lang erfaring med undervisning, foredrag, veiledning og oppfølging av pårørende.

 

PÅMELDINGSSKJEMA FINNER DU HER

PÅMELDINGSFRIST: Tirsdag 1.desember kl 12:00

SELVE KURSET: Torsdag 3.desember kl. 18:30 – 20:30, på Zoom