Olaf-prisen 2025
Selvmord blant barn og unge er ufattelig tragisk og etterlater dype spor i lang tid hos alle som berøres. Samtidig gjøres det en stor innsats for å forebygge slike tragedier – og dette arbeidet fortjener å bli løftet frem.
Kjenner du noen som har gjort et banebrytende eller inspirerende arbeid for å forebygge selvmord blant barn og unge det siste året? Det kan være gjennom kunnskapsformidling, forskning, vitenskapelig arbeid eller annet opplysningsarbeid.
Arbeidet bør være i tråd med LEVEs verdier som er åpenhet, felleskap og samfunnsengasjement og nominasjonen bør også reflektere god etisk praksis og forskningsetiske standarder.

Registrer en nominasjon til Olaf-prisen
Nominerte kan ha utmerket seg gjennom forskning, pionerarbeid, kunnskapsformidling eller annet betydningsfullt arbeid som styrker forebygging og åpenhet.
Prisen skal deles ut på et spennende nasjonalt selvmordsforebyggende seminar i forbindelse med markering av Verdensdagen for selvmordsforebygging 10. september.
Frist for nominasjoner er 1. juni 2025
Prisen tildeles etter innstilling fra et fagutvalg bestående av:
- Førsteamanuensis ved NSSF, UiO, Anita Johanna Tørmoen PhD
- M.D, PhD overlege i barne- og ungdomspsykiatri, Anette Fjeldstad
- MSc og fagansvarlig Selvmordsforebygging i LEVE, Nina Danielsen
- Etikkredaktør i NRK, Per Arne Kaldbakk
- Styreleder i Unge LEVE, Andrea Tveit Stenseth
Bakgrunn for Olafprisen
Olafprisen ble etablert i 2011 av Stiftelsen Olafs Minnefond og har vært delt ut hvert år siden. Prisen har fått navn etter Olaf, en 19 år gammel gutt som brått og uventet tok sitt eget liv i 2011. Olafs foreldre opprettet hedersprisen i sin sønns navn for å sette fokus på selvmordsforebygging. I 2017 ble ansvaret for prisutdelingen overdratt til LEVE.
Olafprisen består av en spesiallaget bronsestatuette laget av Peter Hesk og et diplom.
Har du mistet en ung person i selvmord?
LEVE tilbyr et felleskap for deg der du kan finne støtte og trygt kunne dele dine erfaringer med andre som også har mistet noen til selvmord.