Studentprosjekter – Deltakelse for Etterlatte

olio-creative-8nnOk7ywudc-unsplash

Vil du delta i forskningsprosjektet
«Unge menn som etterlatte til selvmord»?

Formålet med forskningsprosjektet er å få bedre innsikt i hvordan unge menn opplever det å være etterlatte etter selvmord. Prosjektet er en del av min masteroppgave ved Høgskolen i Innlandet.

Bakgrunnen for prosjektet er at mange mennesker hvert år opplever å miste et nært familiemedlem, en slektning, en venn, kollega, nabo eller andre i selvmord. Å miste noen i selvmord regnes som en av de vanskeligste måtene å miste noen på. Det er behov for ytterligere kunnskap om etterlatte sine opplevelser og behov. I dette prosjektet ønsker jeg intervjue unge menn i alderen 20-30 år som har mistet noen i nære relasjoner etter selvmord. Det finnes spesielt lite forskningsbasert kunnskap om opplevelsene til denne gruppen.

Din deltakelse kan bidra til å gi ny innsikt i temaet og være en viktig stemme til de som er i denne gruppen. Jeg ønsker å høre om dine opplevelser, tanker og erfaringer som ung mann og etterlatt etter selvmord. Dersom du vil delta i undersøkelsen, ønsker jeg å gjennomføre ett intervju med deg innen desember 2024. Deltakelsen er helt frivillig og du kan når som helst trekke deg fra studien. Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt, og resultatene vil bli anonymisert. Prosjektet vil være godkjent av SIKT og gjennomføres i samsvar med alle relevante forskningsetiske normer.

Er du interessert i å delta, eller har spørsmål om prosjektet, kan du ta kontakt med meg på:

Madelen Henriette Nilsen

270427@stud.inn.no
98 13 68 04

Du kan også ta kontakt med min veileder, professor Halvor Nordby. Se informasjon under.

Halvor Nordby

rachel-coyne-1TuZF_ma87A-unsplash

Vil du delta i forskningsprosjektet
“En kvalitativ studie: ungdommers opplevelse av å ha mistet en venn til selvmord”?

Vi er to masterstudenter i anvendt helsepsykologi og forebygging som skriver en masteroppgave om selvmordstematikk fra høsten 2024 til våren 2025. Vi ønsker derfor å rekruttere unge mennesker i alderen 16-30 år som har mistet en venn til selvmord. Hensikten med studien er å få økt kunnskap og forståelse om hvordan venner opplever å ha mistet en jevnaldrende til selvmord.

Deltagelse vil innebære å bli invitert til et semistrukturert intervju med en varighet på ca. 60 minutter. Vi ønsker å tilrettelegge for at intervjuet kan foregå på et egnet sted, enten det er digitalt eller fysisk, og tidspunktet kan avtales internt. Det vil bli tatt lydopptak, som deretter blir transkribert og analysert. Informasjonen du velger å dele vil likevel bli behandlet konfidensielt og anonymisert.

Ønsker du å delta eller virker dette interessant, kontakt oss på:

Maria Vasquez

Erika Søyland

LEVE landsforeningen for etterlatte ved selvmord

Ønsker du å delta, eller vil vite mer, følg lenken eller kontakt prosjektansvarlig, Nina Bringedal

Nina Bringedal

Delta i forskningsprosjektet:
“Barn og unge som har mistet en forelder med rusmiddelutfordringer”

Kjenner du noen eller er du mellom 12 og 23 år og har opplevd å miste en forelder?
Hadde den avdøde forelderen utfordringer med rusmiddelbruk?

Høgskolen på Vestlandet arbeider sammen med BaR (Barn av rus) om et forskningsprosjekt om barn og unge som har erfart å miste en forelder med utfordrende rusmiddelbruk.

For å kunne gi best mulig hjelp og støtte til etterlatte barn og unge, trengs det kunnskap om hvordan de erfarer og håndterer sitt hverdagsliv, hva som er viktig for dem, hva som hjelper, og hva som kan gjøresituasjonen vanskeligere, både før og etter dødsfallet.

  Les mer om forskningsprosjektet her.