Unge LEVEs ungdomssamling er en samling av og for unge etterlatte med fokus på erfaringsutveksling og sorgterapi.

Ungdomssamlingen 2023

Er du mellom 18-35 år og har opplevd å miste noen i selvmord? Da vil vi i Unge LEVE invitere deg til årets ungdomssamling; en helg på vakre Hummeren hotell i Tananger i Rogaland fylke 22-24 september 2023.

Hvorfor bli med på ungdomssamling?
Våre erfaringer er at det hjelper å møte andre unge etterlatte som også har opplevd selvmord for å kunne utveksle tanker og erfaringer. Unge LEVE er opptatt av at ingen skal stå alene i sorgen. Vi arrangerer derfor en nasjonal samling i året for alle unge etterlatte. Vi ønsker å bidra til fellesskap og å fjerne tabu omkring selvmord.

Hva skjer på en ungdomssamling?
På en ungdomssamling møtes vi for å være sammen med andre unge etterlatte og fagpersoner fra hele landet. Vi har et program for helgen med ulike aktiviteter, men det viktigste er å treffes på dine premisser. Du bestemmer selv hva og hvor mye du ønsker å dele, og hvilke aktiviteter du vil delta på. Du blir godt ivaretatt av kvalifiserte fagpersoner og faddere som vil være der med deg hele helgen.

Ungdomssamlingen er lagt opp slik at deltagerne får mulighet til å velge mellom ulike aktiviteter. Aktivitetene varierer noe fra år til år, og mer informasjon om årets aktiviteter kommer.

Vi vet at alle sørger på forskjellige måter; noen liker å snakke, andre liker å bruke kroppen og flere liker å lære fra fagpersoner. Vi har lagt opp helgen slik at du kan velge aktiviteter som passer deg best.

Hvordan er det å være på ungdomssamling?
Det skal være trygt og fint å komme på ungdomssamling. Man blir delt inn i grupper hvor man får sin egen fadder og fagperson man har mye kontakt med gjennom helgen. En fadder er en annen ung etterlatt som har vært på ungdomssamling tidligere. Man kan delta på aktiviteter og i samtalegrupper, alt etter behov og ønske. Mange har trodd at å være på samling er bare trist og leit, men her er det rom for å smile og le sammen også. Mange som er på samling har også holdt kontakten og fått nye vennskap. Det å kunne ha en venn eller bekjent som har vært igjennom det samme og forstår de følelsene man sitter igjen, med kan være fint og viktig for veien videre.

Tidligere deltakerne på ungdomssamling har gitt uttrykk for at samlingen er et unikt fellesskap, har gitt en bedre forståelse av egen sorgprosess, fått en til å føle seg mindre alene, gitt et nettverk og normalisert følelsene i sorgen.

Praktisk informasjon:
Sted:
 Hummeren hotell, Tananger
Tid: Fredag 22. september – søndag 24. september
Hva får du: Unge LEVE dekker overnatting, mat og aktiviteter

Reise: Du flyr til Sola flyplass i Stavanger. Hotellet ligger 15 minutter fra flyplassen, så det er kort avstand. Unge LEVE refunderer reisekostnader opp til 2000,- Du må selv legge ut for reisen.

Meld deg på Ungdomssamlingen 2023 her!

Du vil få praktisk informasjon, tidspunkter og program når det nærmer seg. Når påmelding åpner tar vi imot dette fortløpende. Om det blir fullt, settes du opp på venteliste.

På våre ungdomssamlinger er det vanlig at man deler rom med andre unge etterlatte. I år vil det bli slik at man deler med en annen person. Ønsker man å bo med noen man kjenner, kan man ønske seg dette i påmelding. Dette får du mer informasjon om.

Ungdomssamlingen 2023 er per nå fullt. Det er fortsatt mulig å melde seg på via linken ovenfor, men da er du på en venteliste. Du vil få beskjed dersom du får plass på samlingen. Vi anbefaler deg å ta kontakt med ditt fylkeslag dersom du ikke får ledig plass, da disse har egne møteplasser og tilbud for deg i ditt nærområde.

Har du noen spørsmål? Du kan kontakte oss på e-post [email protected] eller telefon 92881554.