Unge LEVEs ungdomssamling er en samling av og for etterlatte med fokus på erfaringsutveksling og sorgterapi.

Unge LEVEs ungdomssamling er Norges eneste nasjonale tilbud for og av etterlatte og berørte ved selvmord.

Helgen er lagt opp slik at deltagerne får mulighet til å velge mellom ulike aktiviteter:

  • Skrive og formidlingskurs om å være ung og etterlatt eller berørt ved selvmord
  • Turgåing
  • Sorggrupper
  • Forelesning om ”tiden etter et selvmord”.

Vi vet at alle sørger på forskjellige måter, noen liker å snakke, andre liker å bruke kroppen og flere liker å lytte til en forelesning. Vi har lagt opp helgen slik at du kan velge aktiviteter som passer deg best.

Neste ungdomssamling i september:

Samlingen i mars er utsatt grunnet den pågående pandemien.

Ny dato for samling er 24. – 26. september, på Granavolden på Gran i gamle Oppland fylke.

Vi har leid inn hele Granavolden, slik at vi kan tilbringe en helg med hverandre uten forstyrrelser. Granavolden har tilrettelagt etter dagens smittevernsregler, det er derfor begrenset med plasser.

Påmeldingen åpner nærmere sommeren 2021, og vil bli annonsert på Unge LEVE sin Facebookside og sendes ut på mail til alle medlemmer.

 

Hva er en ungdomssamling, og hvorfor arrangerer vi det? 

Er du mellom 16-35 år og har opplevd å miste noen i selvmord? Da vil vi invitere deg til en helg sammen med Unge LEVE. Unge LEVE er en organisasjon av og for unge selvmordsetterlatte og vi ønsker å bidra til fellesskap og åpenhet omkring selvmord.

Hvorfor Unge LEVE?

Vi har erfart at det hjelper å møte likesinnede og vi mener at ingen skal måtte stå alene i sorgen. Vi har etablert Unge LEVE for å bidra til fellesskap og for å fjerne tabuet omkring selvmord.

Hva skjer på en ungdomssamling?

På en ungdomssamling møtes vi for å være sammen med andre unge etterlatte og fagpersoner fra hele landet. Vi har et program for helgen med ulike aktiviteter, men det viktigste er å treffes på dine premisser. Du bestemmer selv hva og hvor mye du ønsker å dele. Du blir godt ivaretatt av kvalifiserte fagpersoner og faddere som vil være der med deg hele helgen.

Hvordan er det å være på ungdomssamling?

Det skal være trygt og fint å komme på ungdomssamling. Målet er å være sammen, dele erfaringer og lære nye metoder for å mestre hverdagen. Enten du vil dele mye eller lite, være sammen med andre, eller gå deg en tur på egenhånd, delta på et foredrag med en fagperson eller være med på en rolig yogaøkt, så er ungdomssamlingen noe for deg. Vi deler opp i faddergrupper, hvor du har en fast fadder gjennom hele helgen.

Hva koster samlingen?

Ungdomssamlingen er gratis. Unge LEVE dekker reise og opphold. Du må selv legge ut for reisen og vil få den refundert i etterkant. Det er fint om du bestiller reisen så snart som mulig etter at du har meldt deg på.

 

Spørsmål?

Kontakt ansatt Catharina Heide Amundsen på [email protected]

Unge LEVEs egen mail: [email protected]

Eller send oss en melding på Facebook/Instagram.