Nyttige verktøy for digital sosialisering og møtevirksomhet

Hei kjære LEVE-venner Underlige og uvirkelige dager fortsetter mens vi alle forsøker å tilpasse oss så godt vi kan. Det som var helt greit den ene dagen er forbudt tre dager senere, sånt trenger vi litt tid til å ta innover oss. Og det påvirker oss på ulikt vis, ikke minst menneskelig. Er det én…

Publisert: 19. mars 2020

Skjermbilde 2020-03-19 kl. 14.17.13

Hei kjære LEVE-venner

Underlige og uvirkelige dager fortsetter mens vi alle forsøker å tilpasse oss så godt vi kan. Det som var helt greit den ene dagen er forbudt tre dager senere, sånt trenger vi litt tid til å ta innover oss. Og det påvirker oss på ulikt vis, ikke minst menneskelig. Er det én ting som er sikkert, så er det at vi alle er i akkurat samme situasjon nå – ikke bare nasjonalt, men globalt. Hver lille handling som bidrar til redusert smitte er meningsgivende – hvor hvert enkelt menneske har betydning i det store bildet. Det kan gi en livgivende fellesskapsfølelse i seg selv.

Digitale møteplasser og videokonferanse-verktøy

I disse ekstraordinære tidene er det mange som kjenner at det kan være godt å ha kontakt med andre, både venner, familie, kollegaer og andre fra LEVE. Som mange andre har også  LEVE avlyst alle arrangementer, både kurs og LEVE-treff er utsatt på ubestemt tid. 

Og mens alt dette nye foregår, vil det få stor betydning for oss fremover å se hverandres ansikter! Sammen med stemmer, smil og latter. Vi i sekretariatet har nå et fast morgen/kaffetreff på videolink før arbeidsdagen starter, akkurat for å ivareta et slikt menneskelig «se og bli sett»-behov😊 Derfor har vi laget en liten oversikt over noen nyttige verktøy som kan bidra til å tilrettelegge for kontakt via videosamtaler og online møteplasser. 

Vi håper at disse verktøyene kan bidra til å holde kontakten med venner og familie, men at det også er nyttige verktøy som kan bidra til å holde styremøter eller online LEVE-treff eller andre sosiale digitale møteplasser.

Vi har testet ut to ulike videokonferanse-verktøy og har laget en grundig brukerveiledning på dette.

LAST NED BRUKERVEILEDNING HER

 

WHEREBY
Gratisversjon: 1-4 deltaker
Pro-versjon (ca 100 kr. i mnd.): 1-12 deltakere
Vanskelighetsgrad: Meget enkel og brukervennlig
Pluss: Rask registrering, krever ingen spesielle data-ferdigheter, brukervennlig. Fungerer veldig enkelt på mobil.
Minus: Kun fire deltakere med gratisversjonen gjør at denne kan fungere best for personlig bruk eller i mindre møter.
Brukerveiledning: Last ned

Last ned Whereby


ZOOM
Gratisversjon: 1-100 deltaker, men med gratisversjonen er møtene begrenset til 40 min.
Pro (ca 150 kr i mnd.): 1-100 deltaker, møte-varighet inntil 24 timer
Vanskelighetsgrad: En litt mer komplisert installering enn med Whereby, men bruk brukerveiledningen for detaljert fremgangsmåte.
Pluss: Mange deltakere, både i gratis og pro-versjonen.
Minus: Kort møte-variget (40 min.) med gratisversjonen og noe mer komplisert å installere.
Brukerveiledning: Last ned

Last ned Zoom